28 jun TRENER-DUOEN FORTSETTER

Endelig var det klart det mange har ventet på en stund; Janna og Vidar fortsetter!

Fredag kveld kunne partene endelig sette signaturen på ny kontrakt med suksess-trenerne fra forrige sesong, og leder for Sportskomitéen, Nicolay Sørensen, kunne med det legge på plass en relativt stor og viktig brikke i puslespillet. For dette var noe klubben har ønsket, og vært villig til å bruke tid på å få på plass.

– Ja, dette er vi veldig fornøyde med å få på plass. Janna har for så vidt gitt signaler om at han gjerne ville fortsette fra dag én, mens Vidar har vært nødt til å sortere ut en del ting før han kunne gi sitt ja. Men dette har vi hatt en åpen dialog om hele veien, og hatt forståelse for. Men vi har hatt et sterkt ønske om å få dette til, og har derfor også vært villige til å bruke noe lengre tid enn opprinnelig plan var, for å få dette på plass.

Sier altså påtroppende daglig leder, som nå må finne en erstatter for Vidar Wold i Sportskomitéen, i tillegg til seg selv.

 

Vidar og Janna håper å kunne gjenta bedriften fra forrige sesong.

Vidar og Janna håper å kunne gjenta bedriften fra forrige sesong.

 

– KLAR PÅ AT JEG GJERNE VILLE FORTSETTE

Det virket som om du var klar for å fortsette i jobben allerede under krympingen av kongepokalen?

– Ja, jeg har jo ikke et så hektisk liv som det Vidar har, og har vært klar på at jeg gjerne ville fortsette. Jeg trivdes veldig godt i det året som vi har vært gjennom, og synes det var veldig gøy – og det ga mersmak det vi fikk til. Så måtte Vidar fikse en del for sin del, men jeg er veldig glad for at han tok det valget som han gjorde og blir med videre, sier Jan André “Janna” Aasland, Norges yngste GET-liga trener.

Hva var det du måtte “fikse”, Vidar?

– Det var flere deler, både på hjemmebane hvor jeg har barn som er aktive og som jeg har lyst til å følge opp, og i tillegg en butikk i Salming Hockey, men jeg er veldig glad for at det har ordnet seg. Og da var det enkelt å si ja!

Det var ikke uenighet om arbeidsoppgavene altså?

– Nei, ler Vidar.

– Vi har nok liten prestisje oss i mellom, og ønsker begge Frisks beste og skape gode resultater for klubben. Det er kanskje derfor vi utfylte hverandre så pass bra som vi gjorde forrige sesong, og så får vi bygge på det neste sesong – noe jeg tror Janna og jeg skal klare bra.

Kan vi forvente noen endringer i sesongen som kommer?

– Man kommer nok til å se en del av det samme, men vi må utvikle oss videre og komme opp med tanker og idéer for å utvikle spillet vårt. Spesielt på det offensive, for vi synes nok at det defensive spillet kom seg bra utover i sesongen. Men vi har flere ting som vi jobbe med og bygge videre på, og det starter allerede fra første uka, sier Janna.

– Hvis man ser gjennom en hel sesong så må vi kunne få til lengre angrep i motstanderens sone, for det defensive spillet som vi overlevde på i sluttspillet holder ikke gjennom en hel sesong. I tillegg ønsker vi å være nærmere toppen når det går mot sluttspillet, og ikke som forrige sesong hvor vi var alt for langt bak teten. Vi ønsker å være med og krige der oppe, og ikke være “på bakfoten”.

Du har sittet i Sportskomitéen inntil nå, Vidar, og har vært med å hente inn spillerne som du nå skal bruke. Er du fornøyd med jobben som har vært gjort i “Silly Season” hvor man vel har lykkes i å re-signere spillere man ønsket å ha med videre?

– Ja, det har vært styrken i Frisk de siste årene hvor vi har hatt en bra stamme, og fått tilbake askergutter som har fått erfaring i utlandet eller i andre klubber i Norge. Klubben bygger videre på prinsippet om å hente hjem askergutter, og i år fikk vi tilbake Fayen og Dokken. Tanken er å ha spillere med en lokal forankring, og når det gjelder Fayen var det planen å få han tilbake på et eller annet tidspunkt, mens når det gjelder Dokken så vet vi hva vi får. Han gir oss bra dybde i angrep, og kan bekle mange roller. I tillegg har han erfaring og vet hva det skal til for å vinne, og også at han har erfaring fra Champions League.

 

3V5A6607

 

Det kommer inn en del nye spillere, og i tillegg håper man vel at et par av spillerne som var ute deler av sesongen i fjor nå skal være tilbake fra start, som Frøshaug og Lysse?

– Vi forventer at vi skal ha 4-5 nye spillere, inklusive de to du nevner som nesten blir som nye spillere å anse som fra sesongstart, sier Vidar.

Er du fornøyd med jobben Vidar og Sportskomitéen har gjort, Janna?

– Ja, det synes jeg absolutt. De har fått re-signert viktige spillere, og spesielt Dokken, som jeg kjenner fra før av. Han gleder jeg meg veldig til å jobbe med, for han bli en veldig viktig spiller for oss som kan bekle mange roller. Han er tøff, kan gå på mål og kan gjøre litt av alt. Gleder meg veldig til å se Dokken i Frisk Asker-drakt igjen.

Og så er det et par nye utlendinger på vei inn.

– Ja, i tillegg til Hampus og Björkung som bare spilte halve sesongen for oss så får vi inn Alex Lavoie som jeg tror kan bli en artist i ligaen. Han er en playmaker som jeg mener vi skal ha store forventninger til. Reid Petryk tror jeg er en tøffere spiller, som jeg tror vil smelle på litt og gå litt i krigen, sier Vider om våre nysigneringer. I tillegg åpner han døren for at det kan være nok en spiller på vei inn.

– Vi har 8 backer og 14 løpere som betyr at det blir to spillere som alltid må stå utenfor hver kamp, noe som gjør at det blir en konkurranse-situasjon også på trening.

Du sier 8 backer – når kommer nummer åtte?

– Vi har vel syv backer på kontrakt nå, og når den siste kommer er ikke klart. Om han kommer i morgen eller i midten av september har ikke så mye å si for vår del, bare han kommer, slår avtroppende Sportskomité-medlem, Vidar Wold, fast.

 

UENIGE OM HVOR VI ENDER

Skal vi tørre å tippe hvor vi ender ved sesongslutt?

– Tja, det var vel noe vi brant oss på i fjor. Man hadde veldig høye forhåpninger og gikk ut høyt, og da snur det fort når det ikke går som man forventer. Jeg kan vel si at jeg håper og tror at vi skal gjøre det bedre enn i fjor, sier en litt beskjeden hovedtrener. Vidar er derimot ikke så beskjeden.

– Jeg er ikke så beskjeden som Janna, og mener at vi skal være et topp-3 lag – og minimum semifinale! Slår altså Vidar Wold fast, og vi satser på at han har rett!

 

Med det ønsker vi begge to lykke til, og ønsker dem en riktig god sommer!

Kommentarer

kommentarer