11 jul TRULS HOEL (1958-2018)

Det er med sorg vi mottok den triste beskjeden om at Truls Arne Hoel har gått bort i en alder av kun 60 år. Truls ble ansett som et kjempetalent både i ishockey og i fotball, og ble i sin tid sammenlignet med et annet kjempetalent, Bjørn “Botta” Skaare. Han debuterte på A-laget allerede som 15 åring, spilte 11 sesonger i Frisk-drakt i årene 1973 til 1984 (319 kamper og 137 poeng) og var med og ta fire seriemesterskap og to NM-gull.

– Truls hadde en utrolig spilleforståelse og var en genial pasningslegger, minnes Thor Martinsen, som dannet back-par med Truls i sin tid.

– Han var fra den gylne årgangen som spilte i den nye Askerhallen da den sto klar, og som vant både seriemesterskap og ble Norgesmestere for smågutter.

– Men mest av alt vil nok Truls bli minnet som et fantastisk muntrasjonsråd, og en utrolig spilloppmaker som det alltid var morsomt å være sammen med, sier Thor, som synes det er ufattelig trist å skulle miste Truls så alt for tidlig.

 

Truls Hoel med pokalen da Frisk Askers smågutter ble norgesmestre i 1972

Truls Hoel med pokalen da Frisk Askers smågutter ble norgesmestre i 1972

 

ET UTROLIG BALLTALENT

– Han var et utrolig balltalent, og var best i alt han gjorde når det gjaldt ball- og puck-idretter. Han var godt likt av alle, både med- og motspillere, minnes hans gode kamerat, Terje Kristiansen, som mottok beskjeden om Truls med sorg.

– Alltid positiv og raus med sin lune humor, og jeg har aldri hørt noen si et vondt ord om Truls. Det var alltid hyggelig å komme hjem til han – en fantastisk familie som alltid tok imot oss på en flott måte, sier Terje, som sitter igjen med mange gode minner fra turer med Truls, hvor han alltid var det naturlige midtpunktet.

 

 

TrulsHoel2

 

HOCKEY, FOTBALL OG GOLF

Etter at Truls la opp allerede som 26-åring i 1984, gikk det bare noen få år før han gjorde comeback i Jar og holdt på å rykke opp i Eliteserien med dem. Han har også vært trener både i Holmen og Jar, i tillegg til en periode som assistent under Thor Martinsen i Frisk Asker. I de senere årene var Truls en ivrig golfspiller, som tilbragte mye tid på golfbaner både innenlands og utenlands.

 

Lagbilde 77-78

 

EN STOR KLUBBSPILLER

Leder i Frisk Asker, Øystein Hærem, har også mange gode minner om Truls, og mottok budskapet med sorg.

– Vi mottok budskapet om Truls Hoels død med sorg. Han vokste opp på Bleikerhaugen, et steinkast fra Askerhallen, og spilte for Frisk allerede som liten. Truls ble en stor klubbspiller, og i glansdagene på 70- og 80-tallet var han en av bærebjelkene i laget. Etter at han la opp som aktiv har han fulgt klubben tett i alle år, og har vært et fast, hyggelig og givende innslag i Askerhallen fra den ble oppført frem til i dag, minnes Øystein Hærem.

– Da jeg møtte han i vår lokale matbutikk for noen uker siden spurte han interessert om hvordan det gikk med den nye arenaen. Han gledet seg til den skulle stå ferdig, og det er leit han ikke får oppleve det. Men vi får ta med oss den positiviteten Truls sto for som en byggesten i den nye arenaen, og huske han for den store gledessprederen han var, både på og utenfor isen. Vi minnes Truls med glede, men sørger over hans alt for tidlige bortgang.

Våre tanker går til hans nærmeste familie. Vi står sammen i sorgen.

 

Truls bisettes i Asker Kirke torsdag 26. juli klokken 14.00.

 

Vi lyser fred over hans minne.

Kommentarer

kommentarer

Tags: