07 jan TUNGT I MANGLERUD ISHALL

MANGLERUD ISHALL: Etter det forsmedelige tapet mot Sparta hjemme sist, ønsket gutta å komme tilbake på vinnersporet for å holde følge med lagene over oss på tabellen. Vertene Manglerud Star lå på 7. plass foran dagens oppgjør og har tatt flere store skalper hjemme på egen is i år, så det var på ingen måte forventet noen lett kamp for våre helter.

Sune måtte klare seg uten Endre Medby som måtte kaste inn håndkle på grunn av sykdom, og inn kom unggutten Markus Solberg som gikk inn på rekke med Marius Carho Hansen og Magnus Geheb.

Markus Solberg

Debuten for Markus Solberg ble ikke slik han sikkert ønsket

LITT DAFF FØRSTE 20

MS har spillere som er kjappe på jerna, og det må føles som å spille mot en noe uberegnelig sverm med veps. Selv om de ikke kom til så mange avslutninger i løpet av første periode, så var de farlige på flere av sine overganger. Vi på vår side så ut til å ha kontroll, men det så ut til at det var litt smågrus i maskineriet vårt fremover på banen. Dermed ble det en litt daff start på kampen, og etter de første 20 minuttene sto det også 0-0 med en skuddstatistikk på 5-12 i vår favør. Da hadde begge lag fått muligheten i overtall én gang uten å overliste lagenes keepere.

UTVISNINGENE PREGET MIDTPERIODEN

Allerede etter 10 sekunders spill måtte bursdagsbarnet Sander Lunde Boroczky (23 år i dag) sette seg i to minutter, drøye åtte minutter senere var det

Oskar NIlsson

Oskar Nilsson

lagkameraten, Christer Simonsen, som måtte ut, og etter litt over halvspilt periode var det Tord Thoresen sin tur. Vi kom til våre sjanser, men det ble en del rot og slurvete oppspill som ødela mye av vårt power play. Til slutt greide imidlertid Oskar Nilsson å banke inn vårt første – uten assistanse – men det tok bare åtte sekunder før MS var a jour! Etter 1-1 målet var det vår tur til å pådra oss utvisninger, og Geheb, Wall og Bastiansen måtte i tur og orden gå i utvisningsboksen og sette seg. Vi holder imidlertid unna, og lagene går til pause på stillingen 1-1. Skuddstatistikken viste 10-10.

TIDLIG SCORING

Vi starter tredje periode med Bastiansen utvist, og hjemmelaget bruker bare 48 sekunder på å ta ledelsen i kampen ved canadieren Dylan Richard. Tre minutter senere pådrar MS seg nok en utvisning, men etter at Vinny brekker kølla kan MS kontre og sette pucken mellom beina på Nicklas Dahlberg. Dermed ble oppoverbakken brattere for våre, og mye tydet på at det første tapet i Manglerud Ishall på lang tid ville bli et faktum.

To ganger fikk vi muligheten til å redusere i Power Play, men en storspillende MS-keeper, Kristopher Joyce, forhindret alle våre forsøk. Dermed ble det et forsmedelig 3-1 tap for oss, på borteis, og kampen viste at det er en del å jobbe med for laget om vi skal ha håp om å ta andreplassen i årets serie. Avstanden dit ble enda lengre i dag ettersom Sparta slo Storhamar 4-1, og Lillehammer beseiret Lørenskog 6-4. På tirsdag kommer nettopp Lillehammer på besøk til Askerhallen, og da gjelder det at gutta bretter opp ermene og gjør jobben på isen – så håper vi mange kommer og støtter laget fra tribunen. Det behøver laget nå!