03 jan U16: VANT TOPPOPPGJØRET

ASKERHALLEN: Med (u)jevne mellomrom kommer vi til å følge lag i vår yngres avdeling, og i kveld var turen kommet til U16-oppgjøret mellom serieleder VIF mot våre fremtidige helter. Dette var det tredje oppgjøret lagene mellom i årets serie, og i begge de to tidligere oppgjørene var det hovedstadslaget som hadde stukket av med alle poengene. Det var derfor et revansjesugent Frisk-lag som gikk på isen sent tirsdag, og de skulle ta kontroll over kampen allerede fra første dropp!

 

3-0 FØR FIRE MINUTTER VAR SPILT

Kveldens første scoring kom allerede etter 31 sekunder ved Lars Philip Bjørge Granath, assistert av Jølstadengen og Henriksen. Snaue to minutter senere sto det 2-0, og sist på pucken var lagets toppscorer, Fredrik Bjørndal. Assist var ved Wold og Granath. Bare minuttet senere var samme mann frempå igjen, og denne gangen var det assist ved Finstad. Det var Bjørndals 22. scoring for sesongen, og i tillegg har han notert seg for 19 assister. En ung mann å følge med der, altså. Dermed sto det 3-0 før fire minutter var spilt av kampen, og våre gutter hadde scoret på nesten hvert eneste angrep.

 

_MG_6146v1

Fredrik Bjørndal med to scoringer i kveldens kamp

 

Gjestene kom etter hvert litt til hektene, og etter 6.12 reduserte de til 3-1. Men før perioden var halvspilt økte vi til 4-1, denne gang ved Philip Mørch Jølstadengen (assist Granath – Finstad). VIF skapte igjen litt spenning i kampen da de reduserte til 4-2, men snaue halvminuttet før første pause scoret Granath sitt andre for kvelden, assistert av Wold og Hildisch. Granath er dermed oppe i 19 scoringer og 20 assister så langt denne sesongen.

 

Philip Mørch Jølstadengen med ett mål og to assist

Philip Mørch Jølstadengen med ett mål og to assist

 

JEVNERE

Vi ledet fortjent etter første periode, og også i andre periode kom vi best i gang. Alexander Moen Bodding scoret sitt fjerde mål for sesongen (assist Jølstadengen – Aaland), og lillebror Geheb, Olav Tveit Geheb, kunne øke til 7-2 assistert av Fayen-Vestavik. Gjestene reduserte til 7-3 da kampen var drøyt halvspilt, og selv om de scoret tredje periodes eneste mål etter en gavepakke fra Frisk-forsvaret som keeper Tinius Mathias Johansen (bildet under) ikke kunne gjøre noe med, så endte det med en solid 7-4 seier til våre fremtidige helter.

 

_MG_6246v1

Tinius Mathias Johansen

 

KNAPPET INNPÅ

Med seier i kveldens oppgjør knappet U16-laget vårt innpå VIF på tabellen. Fortsatt leder Oslo-laget med 28 poeng mot våre 24, men vi har tre kamper mindre spilt. Mellom lagene befinner Storhamar seg med 25 poeng, og de har på sin side en kamp mer spilt enn oss.

Dersom noen ønsker å se U16, eller noen av våre andre bredde-lag, spille kamper, så finner man oversikten enten på Hockey.no eller under Istider på junioravdelingens sider. Det er absolutt verdt å få med seg!

 

_MG_6315v1

 

Kommentarer

kommentarer