15 apr U20 NORGESMESTRE

DNB ARENA: Det ble en intens, men målfattig finalekamp mot Sparta i DNB Arena i dag, og det skulle ta hele 58.01 av kampen før den første – og eneste – gangen pucken fant veien til nettmaskene. Det var det backen Max Krogdahl som sørget for. Etter pasning fra Nikolai Soleng og Sander Dilling Hurrød banket Max til fra like innenfor blålinjen, og med mye trafikk foran Sparta-keeperen fant pucken veien til mål.

Tekst: Finn Eriksen / Foto: Oddmund Sola

 

019A8197

 

JEVN KAMP

Før det skjedde hadde man sett en jevn kamp i Stavanger. Etter at Sparta førte mye av første periode tok våre gutter over i andre periode, og vant skuddstatistikken hele 16-4. Men to gode keepere i Anton Hjalmarsson hos oss, og Trym Gran hos Sparta, gjorde at det hele ble avgjort med Krogdahls ene scoring. 1-0 og 36-28 i skuddstatistikk – og dermed kunne hansker, hjelmer og køller kastes i luften – for laget er NORGESMESTRE 2018!

 

019A8397

 

019A8413

 

LITT NERVER

Lagets trener, Christer Nylund, er storfornøyd med at laget greide å ta NM-tittelen hjem, og sier følgende etter at seieren var et faktum:

– Det var vel litt nerver i første periode, men så spilte vi en bra andre periode.  Vi fikk ikke pucken dypt nok inn i deres sone, og når de fikk spille rettvendt så spilte de over oss. Når vi fikk korrigert i andre periode med høyere press, så kom de knapt til en avslutning og hadde vel ingen dropper i vår sone, sier Christer.

Det var to gode keepere vi så i kveld, og spesielt Anton gjorde en veldig god jobb.

– Ja, jeg sa til Anton skal han nok ikke skal vurdere å gå inn i restaurant-bransjen, for han har jo stengt hele helgen, smiler Christer.

– Skal man gå hele veien må man ha en god keeper. Han har vært stabil hele sesongen, og er mye av årsaken til at vi har kommet så langt som vi har.

019A8216Men Christer er klar på at dette ikke er en “enmanns-show”.

– Det er mange som har jobbet med laget gjennom en lang sesong. Spesielt vil jeg nevne Peter Josefsson, vår keepertrener, som har jobbet med gutta gjennom hele helgen og vært med og forberedt laget. I tillegg har Robert Jonsson fra NTG gjort en veldig bra jobb for oss, og Ketil Wold som har vært en god støtte til meg. Kunne nevnt mange – men totalt er dette en lagprestasjon.

Det er imidlertid én spiller som Christer ønsker å trekke frem; Magnus Geheb.

– Magnus Geheb – et fantastisk individ som har spilt hele sesongen på A-laget, og som kommer ned til U20 laget og gjør en fantastisk jobb. Han er en flott fyr både på og utenfor isen, og er en utrolig bra spiller.

– Det er mange som høyner nivået sitt, og vi viser at vi har tro på oss selv – har tro på at vi kan, avslutter en svært fornøyd trener før han går tilbake til laget og fortsetter feiringen!

 

019A8582

 

019A8502

 

– EN TYPISK FINALE

Vi får til slutt også tak i Magnus Geheb, og den sympatiske unggutten er selvfølgelig fornøyd med NM-gullet, og med rosende ord fra trener Nylund.

– Ja, det er selvsagt hyggelig å få skryt av treneren, sier Magnus mens lagkameratene jubler i bakgrunnen.

Det ble en finale med spenning, selv om målene uteble?

– En typisk finale hvor ingen av lagene ville ta noen sjanser.  Sparta var bedre enn oss i første periode, men vi tok initiativet i andre. Selv om det kunne gått begge veier synes jeg vi fortjener å vinne.

– Vi spiller safe, med høy disiplin. Det er to defensive gode lag som spiller seniorhockey, men pasningene sitter ikke så bra som på A-laget. Vi spiller litt mer fysisk enn Sparta i dag, og rekkekameraten min, Thobias Saborowski ga virkelig sitt beste i sin kanskje siste kamp.

Og det er deilig å kunne avslutte sesongen med et NM-gull?

– Definitivt. Etter et surt tap på Hamar for A-laget er det deilig å kunne avslutte sesongen med et NM gull.

Men sesongen er ikke helt slutt for unge Geheb, for han er tatt ut på U25 landslaget som skal spille turnering i St.Petersburg.

– Det stemmer. Vi har trening søndag – men nå skal jeg ta fri et par dager for å slappe av litt, sier Magnus, før han setter seg på bussen på vei hjem til Asker.

 

Vi gratulerer Magnus og hele laget med et velfortjent NM-gull!

 

 

Kommentarer

kommentarer