20 jan U20 TOK FØRSTE STIKK

ASKERHALLEN: I ettermiddag var det duket for toppoppgjør i U20 Elite-serien, hvor våre fremtidige helter tok i mot serieleder Stavanger Oilers. Gjestene, som vant U20-serien i fjor, ledet med solide 11 poeng foran dagens oppgjør – men med to kamper mer spilt. Skulle vi ha håp om å ta igjen ledelsen var det altså avgjørende at det ble seier i helgens dobbeltoppgjør. Lagene har møtt hverandre tre ganger (i Stavanger) denne sesongen, og der endte to kamper med seier til Stavanger, mens vi vant èn.

_MG_7876

BEST I GANG

Våre gutter kom best i gang i kampen og ledet 3-0 før 15 minutter var spilt av første periode. Først scoret Oskar Blegen allerede etter 1.33, hans 17. mål for sesongen, og etter 7.06 doblet Sander Hurrød ledelsen. Deretter var det Marius Carho Hansens tur, og Marius som “til daglig” spiller for A-laget skulle vise seg frem flere ganger i løpet av kampen.

Men først var det gjestene som skulle komme tilbake i kampen. Først reduserte Talge til 3-1 før Edgren får muligheten til å score på straffe – da vi spilte i overtall – og Edgren greide å overliste vår gode keeper, Anton Hjalmarsson.

Anton Hjalmarsson

HAT TRICK PÅ CARHO HANSEN

Nærmere enn det kom aldri Stavanger Oilers. For etter 33 sekunder av midt-perioden banket Marius Carho Hansen inn sitt andre for dagen, og drøye 12 minutter senere var hat-trick´et et faktum. Marius kjempet seg inn foran Oilers-målet, og fikk skutt pucken i mål før buret kom ut av stilling. Oilers reduserte til 5-3 før Thobias Bråthen fastsatte sluttresultatet til 6-3. Det blir litt gruff i sluttsekundene, og Kasper Wold pådrar seg en 2+10 for takling bakfra – men alt i alt var det en underholdende kamp hvor gjestene vant skuddstatistikken 40-30, men vi vant kampen 6-3.

Tre mål på Marius Carho Hansen, her sammen med Sebastian Ågren, opprinnelig fra Slemmestad.

Dermed er det 8 poeng opp til Stavanger, men vi har altså to kamper mindre spilt.

Etter kampen var det en fornøyd Frisk Asker-trener, Christer Nylund, som kunne si seg fornøyd med resultatet.

– Ja, dette var bra av gutta. Det er morsomt å spille sånne kamper, ser en fornøyd Nylund.

Christer Nylund på Frisk-benken

Retur-oppgjøret spilles i Askerhallen søndag klokken 12.30, så her er det mulighet for å få med seg god underholdning på is før man drar til Furuset Forum for å se seniorene ta nye poeng! Og det er gratis inngang – så her er det bare å møte opp!

KVELDENS MÅLSCORERE

1. periode
Frisk Asker – PP1 by 29 O. Blegen – Assist: 14 M. Solberg ,  27 M. Hansen 1:33
Frisk Asker – PP1 by 18 S. Hurrød – Assist: 16 E. Jensen ,  21 K. Thomassen 7:06
Frisk Asker – EQ by 27 M. Hansen – Assist: 29 O. Blegen ,  14 M. Solberg 14:03
Stavanger – EQ (unassisted) by 11 S. Talge 15:45
Stavanger – Penalty shot by 72 A. Edgren 19:34
2. periode
Frisk Asker – PP1 by 27 M. Hansen – Assist: 29 O. Blegen ,  43 M. Krogdahl 0:54
Frisk Asker – EQ by 27 M. Hansen – Assist: 14 M. Solberg ,  45 P. Andresen Johnsen 12:44
Stavanger – EQ by 27 T. Berg-Paulsen – Assist: 25 R. Mathisen ,  10 T. Klofutar 13:14
Frisk Asker – EQ (unassisted) by 37 T. Bråthen 16:22
3. periode
Ingen mål

SISTE: OILERS SLO KNALLHARDT TILBAKE SØNDAG

I returkampen søndag ble det tungt for våre unge helter. Uten Max Krogdahl og Marius Carho Hansen, som begge skal spille med A-laget, ble serielederen for sterk. Vi tok ledelsen i kampen allerede etter 40 sekunder ved Emil Snare (assist Sander Hurrød og Erik Beier Jensen), og det sto 1-1 etter første periode. Så takket gjestene for seg, vant midtperioden 2-0, og tredje periode 3-0. Dermed endte det med 1-6 tap for våre unge helter, og avstanden opp til Stavanger blir dermed like stor som den var før lagene møttes denne helgen, nemlig 11 poeng. Selv om Stavanger har spilt to kamper mer enn oss og det er mange kamper igjen av sesongen, kan det bli tøft å hente inn forspranget. Men vi regner med at Nylunds unge menn kommer til å gjøre sitt ytterste for å få det til. Vi ønsker dem lykke til videre i sesongen!