08 sep CHL: UMULIGE HAUGEN HOLDT NULLEN

ASKERHALLEN: Noe overraskende startet Aasland/Wold med unge Henrik Fayen Vestavik i mål, men selv om det ble fire baklengsmål i kveld var det ikke noen av målene “Fayen” kunne lastes for. Til det var KAC Klagenfurt for gode, og gjorde til tider det samme som de gjorde hjemme i Klagenfurt; presse oss høyt, gå mer på skøyter og lese spillet bedre enn våre spillere.

 

UMULIGE LARS HAUGEN

I bortekampen mot KAC Klagenfurt presset østerrikerne oss høyt gjennom tre perioder, og det var ikke mange store målsjanser vi kunne notere oss for i Østerrike. Det gjorde vi imidlertid i kveld, og bare bestevennene  (stengene) til KAC Klagenfurt målvakt, nordmannen Lars Haugen, gjorde at vi ikke greide å få hull på byllen. I tillegg sto Lars Haugen en kjempekamp, og bekreftet etter kampslutt at han nå var aktuell som landslagskeeper igjen.

Lars Haugen var i det umulige hjørnet og tok alt våre gutter hadde å komme med.

Lars Haugen var i det umulige hjørnet og tok alt våre gutter hadde å komme med.

 

Vi fikk mange flere muligheter i overtall enn vi gjorde på bortebane, men i kveld fungerte ikke overtallsspillet i det hele tatt de to første periodene. Det kom seg i tredje periode, og de fleste fremmøtte i Askerhallen trodde nok at Mikkel Christiansen hadde scoret, men igjen var det en umulig Lars Haugen som viste hvorfor nettopp han ble kåret til KAC Klagenfurts bestemann.

Det endte med 0-4 tap hjemme i Askerhallen etter to tidlige scoringer i første periode, ett mål i midtperioden og ett tidlig i tredje periode. De to siste målene kom i Power Play, så mens gjestene viste effektivitet i overtallsspill var det dessverre fraværende fra vår side.

 

0-4 VAR LITT MYE

Etter kampslutt var Janna enig i at 0-4 var litt i overkant, men måtte skryte av kveldens motstandere, KAC  Klagenfurt.

– Jeg synes 0-4 kanskje ble litt mye, og vi har 3-4 skudd i metallet i tillegg til at Lars Haugen hadde noen mesterlige redninger blant annet den til Mikkel Christiansen som vel alle trodde skulle gå i mål.

– Det som er bra for oss er forhåpentligvis lærdommen vi tar med oss at det går litt fortere i internasjonal hockey, de kommer litt fortere og du kan ikke stå og holde på pucken, for da kommer det en og vipper opp kølla og tar fra deg pucken. Vi har unge spillere som nå ser hvordan de må spille, for hvis ikke så blir du hardt straffet.

Alex Lavoie var nære scoring

Alex Lavoie var nære scoring

 

Vi sliter med å komme til sjanser i power play i dag?

– De to første periodene var ikke bra fra vår del, men jeg synes det tok seg opp i tredje periode hvor Hampus kommer til en god sjanse og et par andre bra muligheter. Men dette er noe vi må sette oss ned og se på sammen og se hva vi kan gjøre med det.

Tror du gutta klarer å ta med seg tempoet inn i GET-ligaen som starter om en snau uke?

– Jeg tror dette har vært positivt for oss med fire kamper mot Biel og Klagenfurt. Hvis vi klarer å ta med oss tempoet inn i GET-ligaen uansett hvem vi møter, og det tror jeg vi skal, så er det dette tempoet som vi må holde hele tiden.

 

Petri Matikainen og Janna Aasland på kveldens pressekonferanse etter kampslutt

Petri Matikainen og Janna Aasland på kveldens pressekonferanse etter kampslutt

 

Til slutt, hvorfor sliter vi mer mot Klagenfurt enn mot Biel-Bienne, når den sveitsiske ligaen, NLA, i utgangspunktet skal være en bedre liga enn den østerrikske ligaen, EBEL?

– Det er to helt forskjellige lag som har to helt forskjellige spillestiler. Biel er mer kontrollerende og stiller seg opp i et styrspill, kall det litt mere norsk spillestil som rygger hjemover og prøver å komme på kontringer. De har mer spilleskikkelige spillere som kan finne på ting på egenhånd, mens Klagenfurt har fire jevne og gode rekker som trommer på og alle skater mye. De setter oftere press og kommer fortere på oss enn det Biel gjorde. Sett i ettertid taklet vi kanskje den stilen dårligere. Men vi må lære hvordan vi skal løser det, for da åpner det seg muligheter på andre deler av isen. Det er bare å gi skryt til KAC Klagenfurt som jeg synes var et veldig bra lag, avslutter Janna.

Da er det bare en snau uke før GET-ligaen banker i vei, og vi håper mange tar turen til Askerhallen lørdag hvor Idrettsforeningen kommer på besøk!

Kommentarer

kommentarer