19 jan UNDERHOLDENDE KAMP I SPARTA AMFI

Kveldens kamp var dedikert til damene i Sparta Amfi med “Damenes Aften” som tema, uten at gutta på isen så ut til å ta nevneverdig notis av det. Det ble en underholdende kamp i Sarpsborg, mellom to lag som har havnet i “ingenmannsland” på tabellen, og som ser ut til å måtte kjempe om 5. og 6. plassen. Vi har tatt skalpen på Sparta i alle kampene vi har spilt mot dem denne sesongen, og det var nok noen revansjesugne smurfer som entret egen is lørdag ettermiddag.

 

JEVN START PÅ KAMPEN

Det ble en relativt jevn start på kampen, og både Bastiansen og Bonis hadde gedigne sjanser som burde vært omsatt i mål. Men det skulle bli hjemmelaget som scoret først, og det var den hjemvendte sønnen, Tommy Kristiansen, som var sistemann på pucken. Vi hadde flere muligheter til å klarere pucken ut av egen sone, men slurv fra våre egne førte til at Sparta kunne score. Da var det spilt 16.56 av første periode, og hjemmepublikummet så nok for seg at de skulle gå til første pause med en 1-0 ledelse. Men den gang ei.

 

IMG_1155

 

Det var tydelig at Sparta prøvde å tirre opp Christian Kåsastul, og Kåsa er jo ikke en som takker nei til en dans. Da det gjensto 2.29 av perioden var det Sparta-kaptein, Niklas Roest, som skrev seg opp på ballkortet til Kåsa, og begge ble ilagt 2+2+2 av dagens dommere. Kåsa hadde allerede sonet en 2-minutter, og sto dermed bak alle våre 8 minutter med utvisning i første periode.

Spillet fortsatte med 5 på begge lag, og da det gjensto under to minutter av perioden var det “coast to coast”-spesialisten Victor Björkung som skulle vise seg frem for de drøyt 2000 fremmøtte. Han finter seg vei gjennom hele Sparta-forsvaret, og banker inn 1-1 bak Spartas keeper. Hans scoring nummer åtte på 13 kamper! Og gutta var ikke ferdig med det! Klokka hadde tikket over 19 minutter da Gustafsson plukker opp pucken rett innenfor Spartas blå, og foran mål finner han Kyle Bonis som finner åpningen bak Jens Kristian Lillegrend. Dermed var det vi som kunne gå til første pause med ledelse 2-1.

IMG_1269_1

SVAK ANDRE PERIODE

I midtperioden var det hjemmelaget som førte kampen, men det måtte en utvisning til på Cato Cocozza for at de skulle greie å overliste Nicklas Dahlberg. Quenneville får en tversoverpasning som han skyter på direkten, og Nicklas greier ikke å stoppe gummiskiva før den havner i nylonen bak seg. Vi får mulighet til å spille i overtall på tampen av perioden, men det var et puslete power play vi fikk se. Dermed sto det 2-2 etter 40 spilte minutter, og skuddstatistikken viste totalt 23-19.

IMG_1299

 

LINJEMANNEN MÅTTE GÅ AV ISEN

3.53 inn i tredje periode er det målscorer Quenneville som må sette seg etter en tripping, og Hampus Gustafsson lar seg ikke be to ganger. Etter assist fra Endre Medby setter svensken inn 2-3, og med det sitt tredje mål i Frisk-drakt, og også han har scoret i to kamper på rad.

Etter 53.44 ble det en voldsom “kalibalik” til høyre for Dahlberg, hvor Kristoffer Thomassen og Scott Allen visstnok var de første som barket sammen. Det endte med utvisninger flere utvisninger til begge lag, og vi spurte Christian Kåsastul etter kampen – som altså endte med seier 3-2 til våre helter – om hva som egentlig skjedde.

– Jeg så at Scott Allen ligger oppå Thomassen, og når en av deres største spillere ligger på en av våre minste, så tenkte jeg at jeg skulle dra han av Thomassen. Så ble det litt mye kaos, sier Kåsastul.

Hva skjedde med dommeren, som måtte forlate isen blødende?

– Det var jo han Sparta-spilleren (Scott Allen) som slo dommeren midt i ansiktet. Han siktet vel på meg, men traff dommeren, fastslår Christian Kåsastul, som mener han selv ikke skulle ha noe å frykte etter at han fikk 5 + video av dagens dommere.

 

IMG_1316

– SPISER OSS GODT INN I KAMPEN

Hovedtrener “Janna” Aasland var fornøyd med at det til slutt ble tre poeng i Sparta Amfi, men var ikke helt fornøyd med starten på kampen.

– Jeg synes vi kommer litt skjevt ut i første periode, litt lite aggressive – og litt lite start og stopp som vi var blitt enige om før kampen. Men så spiser vi oss godt inn i kampen etter hvert, og tar mer og mer over. Vi snakker om å få skudd på mål og skape trafikk foran mål, og det synes jeg vi gjør bra utover i kampen. Men det er en lagseier.  Gutta kriger for hverandre og gjør drittjobbene som må gjøres for å vinne kamper som dette. Da må man krige det lille ekstra, og det synes jeg gutta gjorde i dag, oppsummerer “Janna” etter kampen.

Hampus Gustafsson fikk fortjent bestemannsprisen, mens Nicklas Dahlberg fikk “The Hard Hat” i garderoben etter kampslutt for sin innsats i mål.

Dermed rykket vi forbi Sparta på tabellen med ett poeng, og med en kamp mindre spilt. Fortsatt er det 10 poeng opp til Lillehammer på 4. plassen, som altså vil gi hjemmebanefordel i sluttspillet. Første hinderet som må forseres er Storhamar hjemme i Askerhallen førstkommende torsdag – og da håper vi at vi har en “ekstra spiller” med oss, nemlig hjemmepublikummet! Vi sees i Askerhallen!

 

OPPSUMMERING

1. periode
1-0 EQ by 91 T. Kristiansen – Assist: 28 N. Roest ,  22 S. Thoresen  Tid 16:56
1-1- EQ by 91 V. Björkung – Assist: 20 A. Bastiansen ,  13 N. Andresen Tid 18:13
1-2 EQ by 82 K. Bonis – Assist: 24 H. Gustafsson Tid 19:09
2. periode
2-2 PP1 by 8 P. Quenneville – Assist: 28 N. Roest ,  25 D. Zink Tid 9:11
3. periode
2-3 PP1 by 24 H. Gustafsson – Assist: 55 E. Medby (+ 1, 20, 24, 48, 55, 914:50

Kommentarer

kommentarer