3V5A9861

15 Jan UNDERHOLDENDE KAMP MOT STORHAMAR

ASKERHALLEN: Kveldens motstander, Storhamar, lå à poeng med oss før kveldens kamp var spilt, og det var viktige poeng som ble delt ut i kampen om de viktige topp 4 plassene. Sune Bergman måtte klare seg uten Fredrik Lystad Jacobsen og Mikkel Christiansen, i tillegg til Mats Henriksen og Nick Pageau, så det ble igjen omrokkering på rekkene.

 

Endre Medby

Endre Medby

AVGJØRENDE 1. PERIODE

Før to minutter var spilt satt den første pucken i mål, men dessverre var det gjestene som klarte å overliste Nicklas Dahlberg. Men det tok bare snaue fire minutter før utligningen var et faktum. Vårt power play har vært solid i de siste kampene, og også i dag skulle det bli et par mål i overtall. Utligningen var det Endre Medby som sto for, assistert av Torstein Nordrum og Jonas Berglund, og 29 sekunder senere var det vår beste målgjører, Ryan Hayes, som assistert av Mathias Baar var frempå og satte pucken kontakt i mål bak Storhamars keeper, Hestmann. Under tre minutter senere var det unggutten Viktor Granholm som i et nytt power play fant åpningen bak nevnte Hestmann, og dermed hadde gutta snutt 0-1 til 3-1 i løpet av under 10 minutter. Skuddstatistikken vinner vi 14-8, og alt så veldig lovende ut etter de første 20 minuttene.

 

STORHAMAR LEGGER PRESS

I andre periode var det gjestene fra Hamar som la press på oss i vår sone, og etter drøye fire minutters spill kom reduseringen. Gustafsson runder bak Dahlberg, og finner til slutt veien forbi vår ellers så solide sisteskanse. Det ble en underholdende periode, men våre Power Play ble ikke spesielt godt tatt vare på, for Storhamar fore-checket oss i vår sone, og gjorde det vanskelig å få til gode oppspill. Dermed ble det med det ene målet i perioden, og skuddstatistikken viste 13-12.

 

Nicklas Dahlberg med nok en solid kamp!

Nicklas Dahlberg med nok en solid kamp!

 

DEFENSIV PRIORITERING

Siste periode ble neglebitende for hjemmepublikummet, men solid forsvarsspill gjorde at vi etterhvert kunne senke skuldrene. For her blokket den ene etter den andre skudd, og det er herlig å se at spillere som Endre Medby og Ryan Hayes ikke bare scorer bøtter og spann med mål, men de går ned og spiser pucker og ofrer alt for at laget skal vinne.

Og det gjorde vi! For åttende kamp på rad kunne Sunes menn dra i land seieren, og dermed er vi “i balanse igjen” etter de åtte sviende nederlagene vi hadde på rad (som vi egentlig har glemt for lenge siden).

 

Vår bestemann, Dag Christian Frøystad, stopper effektivt Storhamars Hesbråten

Vår bestemann, Dag Christian Frøystad, stopper effektivt Storhamars Hesbråten

 

3V5A0111BESTEMANNSPRIS FRA SPAREBANK 1

Vår bestemann ble igjen en av backene våre, nemlig Dag Christian Frøystad. Etter å ha vært ute i 23 kamper har veteranen nå fått 10 kamper i beltet, og det er betryggende å ha den tidligere Nesbuen i forsvaret – for vi tror det er hardt å bryne seg på bonden fra Nes!

Hva var dagens bestemannspris?

“Gavekort fra Sparebank1 – veldig hyggelig og morsomt! Det er jo ikke sånt man regner med når man “bare” gjør jobben”, sier en fornøyd Frøystad etter kampslutt, og sier at det er bra flyt i laget i dag.

“Det er moro at vi klarer å holde åtte strake. Så nå er det bare å fortsette jobben mot Sparta på torsdag, et lag vi har slitt mot i år. Det er bra flyt i laget, og Ryan blokker to harde skudd på slutten som er veldig bra. Vi har vært uheldige med skader etter skudd i skøyta tidligere, så vi får håpe at vi unngår det fremover.”

Du er andre backen på rad som får bestemannsprisen, og det betyr vel at laget gjør noe riktig defensivt?

“Ja, jeg synes vi gjør en bra jobb defensivt, og det starter jo der. Det er viktig å begynne jobben bakfra, og ikke slippe inn flere mål enn vi scorer. Vi har en bra back-oppstilling som holder det tett bakover.”

“Nå gjelder det bare at vi holder bakkekontakt, holde fokus og være disiplinerte. Vi får sjanser fremover, det viser vi jo,” sier Dag Christian.

Vi gratulerer både han og laget med seieren, og bruk pengene fornuftig da, Frøystad!

 

BILDER FRA KAMPEN

 

 

Kommentarer

kommentarer