15 sep UNGGUTTA VISTE VEI

Etter å ha sett Kongsvingers kamp mot Lørenskog foran dagens borteoppgjør, advarte Sune på forhånd mot å ta for lett på oppgaven.

“Det er ikke noe dårlig lag vi møter. De hadde 36 skudd på mål mot Lørenskog, noe vi vel aldri har greid”, sa Sune Bergman.

Og etter drøyt halvspilt første periode så det ut til at vår svenske trener-legende skulle få rett, for da ledet vertene 2-0 hjemme i Kongshallen. Men en av våre lovende unggutter, Marius Carho Hansen, fikk roet ned de verste nervene da han reduserte til 2-1 etter assist fra Mats Henriksen og Oskar Nilsson.

 

TOK OVER KONTROLLEN

I andre periode tok vi mer og mer over kontrollen på kampen, og etter drøyt halvspilt periode var det balanse i regnskapet. Målscorer var Anders Bastiansen, assistert av et kjempepass fra Nicolay Andresen, i tillegg til Ryan Hayes. Med under halvminuttet igjen å spille var det nok en unggutt som viste seg frem, og backen Nils Fuglesang ga oss ledelsen for første gang i kampen med et kjempeskudd fra like innenfor blålinjen. Assisten var det Jonas Berglund som sto for. Og i Frisk-boksen var det en fornøyd Sune Bergman som kunne registrere at unggutta leverte.

“Det er kult å se at unggutta scorer, og Marius Carho Hansen hadde vel et par “friläge” som han kunne utnyttet. Så det er kult”, sier Sune om ungguttas innsats.

Nils Fuglesang

Nils Fuglesang

Selv mener Marius Carho Hansen at han ikke gjorde sin beste kamp, men er fornøyd med at scoringen endelig satt.

“Jo, er fornøyd med at målet kom, men jeg gjør ikke noen god kamp, synes jeg. Burde scoret flere mål”, sier den hjemvendte Asker-gutten som har spilt junior-hockey i Sverige de siste årene.

Nils Fuglesang på sin side var relativt godt fornøyd med egen innsats etter kampen, og synes også det var moro å få sette sitt første GET-liga mål. Etter å ha blitt “kastet til ulvene” mot Stavanger på tirsdag, var det litt lavere skuldre på unge Fuglesang i dag.

“Jo, kanskje litt lavere skuldre i dag”, smiler Nils etter kampslutt.

Egen innsats?

“Ganske fornøyd selv”, sier Nils fra bussen på vei hjem fra Kongsvinger.

I tredje periode fortsatte gutta å kontrollere kampen, og i power play fastsatte vår bestemann, Oskar Nilsson, sluttresultatet til 2-4. Assist ved Anders Bastiansen og Fredrick Lystad-Jacobsen.

Vi gratulerer laget med seieren, og spesielt Nils og Marius med deres første GET-liga mål!

 

LAGSEIER

Mikkel Christiansen

Mikkel Christiansen

Etter at seieren var et faktum spurte vi Sune om det var noen spesielle spillere han ville trekke frem?

“Tja, først og fremst var dette en lagseier. Det er som sagt kult at unggutta som Fuglesang og Hansen scorer, men jeg synes også at en annen nykommer, Mikkel (Christiansen) gjør en veldig bra match i dag. Han kjemper bra på, og utnytter størrelsen sin”, avslutter Sune.

 

HØYDEPUNKTER FRA KAMPEN – TV2 SUMO

 

Nå er det bare å lade batteriene til søndagens oppgjør, for da skal Vålerengen bades ut av Askerhallen. Vi håper på fulle tribuner, for dette tror vi kan bli skikkelig moro!

Kommentarer

kommentarer