11 apr UTLIGNET TIL 2-2 I KAMPER

ASKERHALLEN: Allerede fra første dropp fikk en fullsatt Askerhall se at det var høy temperatur på isen, og det ble etter hvert en forrykende ishockey-kamp man ble vitne til.

 

FIRE UTVISNINGER ETTER 9 SEKUNDER

Allerede etter 9 sekunder måtte to fra hvert av lagene gå og sette seg i utvisningsboksen, og det skulle etterhvert bli mange utvisninger i en kamp hvor gjestene kom best i gang. #41 hos Storhamar, Patrick Thoresen, fikk på akrobatisk vis satt pucken forbi Nicklas Dahlberg da det bare var spilt 2.34 av kampen, og i ett av mange overtall kunne Robin Dahlstrøm sette inn 2-0. Da var det gått 10.10 av første periode, og de gule og blå så ut til å ha funnet oppskriften til hvordan overliste vår sisteskanse. Men gutta våre våknet sakte, men sikkert til liv, og bare drøye to minutter senere kunne spilleren med flest kamper i Frisk Asker-drakt, Petter Kristiansen, redusere til 1-2. Assist var ved Mats Frøshaug og Endre Medby.

Første periode endte med 1-2 på tavla, og en skuddstatistikk som viste 11-15. Da hadde vi hatt 10 utvisningsminutter, mot Storhamars 8.

 

Petter Kristiansen reduserer til 1-2. Foto: Finn Eriksen

Petter Kristiansen reduserer til 1-2. Foto: Finn Eriksen

 

GOD MIDTPERIODE

I andre periode vant vi skuddstatstikken 16-9, og det ble noe av de beste 20 minuttene vi har spilt mot Storhamar i denne finale-serien – selv om det ikke ble mål. Da må vi innrømme at vi forsto hvordan frustrasjon kan føles, for Storhamars keeper, Östlund, fikk vist at det ikke bare er vi som har en solid sisteskanse.

– Jeg synes vi gjør en veldig bra andre periode, en periode som kanskje er den beste perioden vi har spilt mot Storhamar så langt i hele år, sier en litt frustrert Janna etter at kampen var over.

2 minutter for diving på Victor Svensson. Foto: Finn Eriksen

2 minutter for diving på Victor Svensson. Foto: Finn Eriksen

– Jeg synes egentlig vi spiller ganske bra i dag, skaper masse muligheter og setter bra trøkk på dem. Men får dessverre ikke uttelling.

Den viktige utligningen kom ikke, og med flere utvisninger ble jobben vanskelig. Her må vi innrømme at det var flere utvisninger som vi rett og slett ikke forstår – og etter å ha sett dem på video i etterkant kan vi ikke si oss enige i dommernes avgjørelser. Allerede i den første utvisningen av Basse sier dommer at det er han som starter det hele, men video viser tydelig at det er Storhamar-spilleren som setter flere cross checkinger i ryggen på Basse – og så får vi utvisning når Basse tar tak i han. I tillegg får for eksempel Viktor Granholm utvisning for holding, en avgjørelse som mildt sagt er merkelig når man ser den i reprise. Vi kan nevne flere, men må bare bite i det ekstra sure eplet, gå videre og håpe at det ikke gjentar seg i de neste kampene.

– De blir nok lurt på flere situasjoner i dag, dessverre. Storhamar var nok litt frustrert fra start av, og prøvde å få oss med på ting. Heldigvis klarer de å ta dem for diving på slutten, noe de skulle tatt mye tidligere.

Så nære var Petter Kristiansen å utligne til 2-2. Foto: Finn Eriksen

Så nære var Petter Kristiansen å utligne til 2-2. Foto: Finn Eriksen

 

JEVNT TIL DET GJENSTO 3.34

I tredje periode skulle det gjenstå 3.34 av perioden da Christian Larrivée fant veien forbi Nicklas Dahlberg. Inntil da var det en “ta og føle på” kamp, hvor nesten “første målet vinner” mentaliteten rådet.

– Storhamar la seg litt mer bakpå, noe jeg synes de gjorde bra, sier Janna.

– 1-5 gir ikke et riktig bilde av kampen. Jeg synes vi gjør en veldig bra kamp, men skaper ikke så mye som vi ønsket i tredje periode. Nå står det 2-2 i kamper, så vi må se på hva vi gjør bra og vi reiser opp dit for å vinne kampen på lørdag, sier en bestemt hovedtrener.

I dag ble det dessverre ikke noen søt karamell å suge på, og det er ikke alltid at “sure padder” smaker godt. Vi satser derfor på at Janna & co har med karameller til Hamar på lørdag, og at de kan deles ut på isen – og til Frisk-publikum etter kamp.

 

_MG_0810

 

_MG_0666

 

Hyggelig med utsolgte tribuner, og vi håper alle tar turen igjen på mandag. Da er det klart for finalekamp nummer seks!

 

NB! På TV2s sending i dag kom de i skade for å sette 18.30 som kampstart på lørdag (skulle stått mandag) – mens det riktige er 17.30.

Kommentarer

kommentarer

Tags: