07 apr UTLIGNET PÅ HJEMMEIS

Askerhallen: Etter tapet i CC Amfi var det mange som spådde en kort prosess for vårt vedkommende, men da hadde nok skeptikerne glemt at det er et “nytt” Frisk Asker som har jobbet seg helt frem til finalen. Ikke minst har vi en sisteskanse som når han er i det umulige hjørnet er vanskelig å overliste – og i kveld var han nettopp det. Når vi i tillegg får tilbake Hampus Gustafsson som jobber som en hamster i et løpehjul, og de fleste av gutta dekker skudd og spiser pucker til kvelds, ja da er laget vanskelig å slå. Men det var absolutt ingen enkel oppgave å slå fjorårets norgesmestre, og i den tredje perioden kom en kanonade mot nevnte Dahlberg, og det ble registrert 19 skudd for Storhamar – og kun ett for vår del. Men på tavla sto det 4-2, etter at gjestene tok ledelsen etter snaue fire minutter i ett av deres mange overtallsspill. Det sto seg i fem minutter før Garrett Thompson utlignet til 1-1 assistert av McMonagle og Granholm.

 

– MÅTTE VÆRE MERE PÅ

På fredag snakket vi med Janna etter kampen, og han var soleklar i sin konklusjon;

– Vi må være mere  på hjemmebane!

 

Hampus Gustafsson var tilbake fra skade, og vartet opp med to mål i kveld. FOTO: Finn Eriksen

Hampus Gustafsson var tilbake fra skade, og vartet opp med to mål i kveld. FOTO: Finn Eriksen

 

Det hadde han snakket med gutta om, og det virket som om gutta responderte bra på dettte! Første periode endte 1-1, men i motsetning til andre periode på Hamar som vi tapte 3-0, så var gutta mye mere på i dag og vant andre periode 2-0. Først banket “burdagskillen” Victor Björkung inn 2-1 i Power Play, assistert av Frøshaug og Bonis, og deretter økte Hampus Gustafsson til 3-1 assistert av McMonagle og Medby i nok et Power Play. Vi vinner perioden til tross for at vi hadde 12 utvisningsminutter i perioden, og det var et solid stykke arbeid som ble lagt ned av gutta som spilte i undertall for oss i kveld!

I den tredje perioden var det mye Storhamar, men likevel hadde vi et par store sjanser som blant annet gikk i stolpe og ut (telles ikke som skudd på mål) da Bonis satte en backhand i jernet, og en scoring i åpent mål ved nevnte Hampus Gustafsson. I mellomtiden hadde tidligere Frisk-spiller, Robin Dahlstrøm redusert til 3-2 etter at han fikk trykket en puck mellom skøyta til Nicklas og stangen, men da gjestene fra Hamar tok ut keeper, var det en hardtkjempende Hampus som kunne snappe pucken og sette den i det åpne målet.

 

Victor Björkung feiret bursdagen med å sette inn 2-1 målet. Foto: Finn Eriksen

Victor Björkung feiret bursdagen med å sette inn 2-1 målet. Foto: Finn Eriksen

 

FLINK TIL Å “FIKSE” TING PÅ KORT TID

Etter den første finalekampen på Hamar sa altså Janna at vi måtte være mere “på”, og at han skulle hjem og “fikse ting” før kamp to. Det synes vi han greide bra, eller?

– Hehe, ja det kan du si. Det er ikke noen hokus pokus, for som vi snakket om sist så måtte gutta opp i det fysiske spillet, i intensiteten og skøytegåingen. Vi måtte være mere “på”, og jeg synes gutta responderte veldig bra. Måten vi slår tilbake på i dag er veldig, veldig bra!

Vi spiller med en mann mindre i veldig lange perioder i dag, og gjør det bra i undertall?

– Jeg synes vi var ganske solide defensivt, men selvsagt slipper de til med noen store sjanser – de har en del gode spillere. Men gutta som spiller i undertall for oss gjorde en kjempejobb. Så all honnør til gutta som var ute der i undertall, de gjør en kjempejobb! I tillegg får vi power play mål som er veldig bra for selvtilliten og noe å bygge videre på. Så alt i alt en god kamp for oss å bygge videre på til bortekampen om to dager.

Hva skal til for å ta dem på Hamar om to dager?

– Vi må prøve å fortsette i samme dur som i dag, hvor vi må ha høy intensitet og fullføre taklinger og vinne duellene, og det blir som vi diskuterte sist, at vi må vinne de 50/50 duellene for at vi skal ta dem.

 

Fornøyde smil i svingen hvor mange av våre tidligere stjerner har funnet plass. Foto: Finn Eriksen

Fornøyde smil i svingen hvor mange av våre tidligere stjerner har funnet plass. Foto: Finn Eriksen

Kommentarer

kommentarer

Tags: