20 mar UTLIGNET PÅ LILLEHAMMER

LILLEHAMMER: Etter at U20-laget vant en overbevisende seier i Kristins Hall i går, kunne ikke A-laget være noe dårligere. Det ble et skikkelig mål-kalas i den tidligere OL-arenaen, og i motsetning til lørdagens oppgjør, så brukte våre helter bare 24 skudd på å score hele åtte mål! Det gjør ikke akkurat godt for en keepers redningsprosent – men det bekymrer oss ikke spesielt mye akkurat i dag!

 

Foto: Arild Åssveen, arild@maxiprint.no

Foto: Arild Åssveen, arild@maxiprint.no

TIDLIG SCORING

Som på lørdag kom vi best ut av startblokkene, og allerede før ett minutt var spilt satt den første pucken bak Lillehammers keeper, Bengstberg. Ryan Hayes har tidligere i sesongen vist at han vet veien til målet, og i dag var det en lekker dragning etter pass fra rekkekompisene Basse og Lysse hvor Ryan elegant satte inn 0-1. Tidligere Lillehammer-spiller, Endre Medby, ville ikke være dårligere, og på en utsøkt pasning fra Marius Carho Hansen, kunne Endre banke inn 0-2 målet etter bare 6.32. Lillehammer kommer mer med i kampen utover i perioden, men på slaget 14 minutter sniker Ryan inn nok en puck bak Bengtsberg. Assist ved Vinny Saponari og Petter Kristiansen.

 

UTVISNINGER

Før kampen var det et par ting trener-duoen hadde fokusert på; Ikke ta unødvendige utvisninger – og stoppe den amerikanske rekken til Lillehammer. Etter 0-3 målet var det slutt på å følge gameplan fra våre, og det ble flere utvisninger som burde vært unngått.

“Ja, vi må slutte å være udisiplinerte og pådra oss unødvendige utvisninger”, sier assistenttrener Marius Bjerke etter kampen.

“I hvert fall må vi slutte å prate på oss minutter”, fastslår Bjerke, som nok tror at Oskar Nilsson må vente seg et kraftig bidrag til lagets botekasse.

For etter å ha hatt det som så ut som full kontroll på den målfarlige 1. rekka til vertene, så fikk de større tumleplass når de fikk spille både 5 mot 3, og 5 mot 4. Til slutt måtte selv Nicklas Dahlberg gi tapt, og etter de første 20 minuttene sto det 1-3 på tavla i Kristins Hall.

 

Foto: Arild Åssveen, arild@maxiprint.no

Foto: Arild Åssveen, arild@maxiprint.no

EFFEKTIVE I MIDTPERIODEN

Selv om nok både Sune og Marius gjentok det man hadde snakket om før kampen i første pause, så greide ikke gutta å unngå utvisninger i midtperioden. Vigier får satt inn nok en redusering, og det var nok noen av de rundt 50 tilskuerne som hadde tatt veien fra Asker som lurte på om dette skulle ende i forferdelse. Men Endre Medby viste at den korte måltørken nå er over, og at han på ingen måte har tenkt å la Lillehammer gå enkelt til finale – for under minuttet etter reduseringen setter han inn nok et mål – og denne gangen er det tilrettelagt av Vinny Saponari. Lekkert, Endre. Lekkert!

Og en som kjemper hardt defensivt – men som ikke har puttet så mange mål – er back-kjempen fra Skien, Christian Kåsastul. I dag måtte han ha to forsøk, men på det andre forsøket satte han pucken kontant i mål. Dermed kunne man puste lettere på tribunen, og viste dødelig effektivitet med to mål på kun fem skudd!

 

SATTE SKAPET PÅ PLASS
Herrene Medby og Saponari fikk i kveld virkelig vist hva som bor i dem, og når Kåsastul gir en hjelpende hånd, så er det morsomt å se duoen i aksjon. Saponari setter inn 3-6, og selv om Dag-Morten Wehn får redusert til 4-6 så får Kåsastul doblet målkontoen med scoring i åpent bur fra dypt inn i egen sone, før Mikkel Christiansen banker inn et lekkert mål i sluttminuttet. Nok en gang fikk Marius Carho Hansen notert seg for en assist.

 

LI1C0666

Foto: Arild Åssveen, arild@maxiprint.no

 

Etter kampen tar vi det negative med Marius Bjerke først – og det har vi allerede nevnt. Det positive er så mye mer, og spesielt er han fornøyd med at Lillehammers keeper måtte plukke ut så mange pucker fra eget nett.

“Vi sleit på lørdag, og var nok ikke flinke nok til å komme til farlige avslutninger. Det ble mange fra distanse, og da gjorde vi jobben lett for han. I dag var gutta mye bedre foran deres mål, og dette hjelper på selvtilliten til gutta. Vi satte høyt press på dem, og føler vel at vi har noe ekstra å gå på, og i dag synes jeg gutta klarte det bra”, sier en fornøyd Bjerke.

 

– HADDE EN BRA DAG

medby

Endre Medby

To-måls scorer Endre Medby var også fornøyd med seier i Kristins Hall, men var kritisk til at vi slapp inn fire mål.

“Jeg er fornøyd med at vi vant, men samtidig slipper vi inn fire mål”, sier Endre, som sier at det var det samme for han at det endte opp med å bli Lillehammer i semifinalene.

“Det var det samme for meg, for vi må slå alle lagene vi møter for å vinne. Og jeg mener at vi kan slå alle”, sier en kategorisk Medby, som også mener at laget må bli mer disiplinerte og ikke dra på oss så mange utvisninger. Han håper også at kveldens poengfangst for han og rekkekameraten Vinny Saponari vil fortsette i kampene fremover.

“Vi hadde en bra dag”, smiler Endre.

Hvordan vi skal stoppe den amerikanske rekken til Lillehammer er ikke Endre helt sikker på, og selv om de har spilt kanskje så mye som 50% av tiden i hver kamp, så tror ikke Endre at de nødvendigvis er slitne – enda….

“De er skikkelige skøyteløpere som ser ut til å bruke lite energi når dem går på skøyter. Men de spiller jo mye, og det har vært kamper for dem annenhver dag nå. Så de må vel begynne å kjenne det de også. Vi spiller på mange mann, og der har vi nok en fordel,” avslutter Endre på vei hjem til Asker fra Lillehammer, som også ble kåret til vår bestemann i kveld.

 

Foto: Arild Åssveen, arild@maxiprint.no

Foto: Arild Åssveen, arild@maxiprint.no

 

HØYDEPUNKTER FRA KVELDENS KAMP

 

NY KAMP ONSDAG

Med seieren i kveld utlignet vi til 1-1 i best-av-syv serien, og fikk dermed jobbet tilbake “hjemmebane-fordelen”. Det håper vi gutta utnytter på onsdag – for da er det blanke ark for begge lag! Så håper vi at enda flere finner veien til Askerhallen, for dette er god underholdning som er best “live”!

 

Til slutt vil vi takke Arild Åssveen for flotte bilder fra Kristins Hall!

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer