31 jan VANSKELIG BORTEOPPGJØR

STJERNEHALLEN: I kveldens kamp mot Stjernen var det håp om at gutta skulle fortsette det gode spillet som de viste mot Oilers sist tirsdag, men vi vet fra før at ingen oppgjør i GET-ligaen er enkle. Det ble det heller ikke i kveldens oppgjør, for vi møtte et hjemmelag som så ut til å ha fått en ny giv etter at Gulliksen har tatt over som hovedtrener i Fredrikstad.

 

Hampus Gustafsson Foto: Henning Ekeli

Hampus Gustafsson tilbake i Stjernehallen
Foto: Henning Ekeli

 

FURSETH OG HODT INN

Ole Morten Furseth fikk prøve seg som burvokter igjen, og unggutten Morten Skirstad Hodt kom inn som center på 4. rekka. Det ble en tett start på kampen, og vi fikk se underholdende hockey fra begge lag. Furseth sto meget solid som vår sisteskanse, og vi fikk også se en god Stjernen-keeper i 18 år gamle Max Nygren, som forøvrig har en lillebror, Jonathan, på Frisk Askers U15-lag som trenes av Vidar Wold.

Det skulle ta drøye 16 minutter før vi fikk hull på unge Nygren, og det var Endre Medby som kunne sette inn sitt 13. mål for sesongen. Assist var ved Victor Björkung og Nicolay Andresen. Skuddstatistikken viste 15-18 og var et godt bilde av den første perioden, og Stjernen viste at de absolutt aktet å gi våre gutter motstand.

 

Endre Medby scoret vårt eneste mål i ordinær tid. Foto: Henning Ekeli

Endre Medby scoret vårt eneste mål i ordinær tid. Foto: Henning Ekeli

 

Andre periode ble ikke fullt så underholdende som den første, men nok en gang var det den unge Stjernen-keeperen som viste klasse og tok alt våre hadde å komme med. Perioden endte målløs, og skuddstatistikken 9-13.

I den siste perioden skulle det komme èn scoring – og dessverre ble det en heldig puck for Stjernens del som skulle føre til utligningen. Vi så ut til å ha grei kontroll i egen sone, men pucken spretter til Børresen som får lempe en puck på mål på en lettere utspilt Furseth. Litt uflaks for vår del, men absolutt ikke ufortjent for Stjernens del. Vi greier ikke å overliste nevnte Nygren flere ganger i ordinær tid, og dermed gikk kampen til sudden.

 

Foto: Henning Ekeli

Foto: Henning Ekeli

 

FULL KONTROLL I SUDDEN

I de fem minuttene som lagene spilte tre mot tre hadde vi full kontroll og kom til flere store sjanser. Til slutt endte det med 50 skudd for vår del, og da bør det kunne forventes at det scores mer enn ett mål. Uten mål i sudden var det klart for straffer, og det har vi ikke vært spesielt gode på denne sesongen. Men med scoringer av Sebastian Johansen og Viktor Granholm skulle heldigvis det endre seg i kveld. For når Stjernen kun greier å overliste en god Furseth kun èn gang, endte det med seier og to poeng til våre gutter etter en kamp som vi nok burde tatt med alle tre.

Endre Medby Foto: Henning Ekeli

Endre Medby
Foto: Henning Ekeli

Det er også trenerduoen enige i.

– Vi har 50 skudd på mål, presser bra og kommer til mange muligheter. Etter MS-kampen snakket vi om at vi manglet på innsats og trøkk, men det kan vi absolutt ikke si at vi gjorde i dag. Vi gjør på ingen måte noen dårlig kamp i dag, og vi vinner på straffer i dag – noe vi ikke har gjort tidligere i år. Vi vinner, og det er noe å ta med seg videre. Men vi er ineffektive i dag. Vi jobber mye og skaper mye, så litt tilfeldig at vi ikke scorer flere mål, synes jeg. Men totalen er ikke så gærn, sier Janna.

– Som Vidar og jeg sa etter kampen mot Oilers så må vi finne stabiliteten i kampene våre, for vi kan ikke være så ekstreme i prestasjonene våre hvor vi er som en jojo og går fra årsverste til årsbeste, sier Janna etter kampslutt.

– Så har vi nok en utfordring når vi spiller kamper hvor vi har mye puck. Det ser ikke ut til at vi er så gode på det, men bedre når motstanderen har puck og vi kan ligge og spille på deres feil. Men vi vinner og tar med oss to poeng, så det får vi være happy med, skyter Vidar Wold inn.

Straffescoringer ved Sebastian Johansen og Viktor Granholm Foto: Henning Ekeli

Straffescoringer ved Sebastian Johansen og Viktor Granholm
Foto: Henning Ekeli

 

Neste oppgjør er Lillehammer hjemme allerede på lørdag. Det er siste oppgjøret før lagene tar “landslagspause” – og med reduserte billettpriser håper vi at mange finner veien til Askerhallen klokken 16.00.

 

Frisk-LIK artikkel

Kommentarer

kommentarer