04 sep VANT GENERALPRØVEN

I kveld var det duket for generalprøve og den siste treningskampen før sesongen tar til på lørdag. Scott Hillman sa før kampen at han gledet seg til å måle krefter mot et annet GET-liga lag, for hans erfaring med de lagene vi skal møte i år er noe begrenset. Det ble til slutt en komfortabel seier til våre menn, og med 6-2 på tavla kan vi se frem til serieåpningen med optimistiske øyne.

 

SPARTA I FØRINGEN

Det var imidlertid gjestene fra Sarpsborg som tok føringen i kampen, og det sto 0-1 etter de første 20 minuttene. Drøye halvminuttet før første pause gikk brannalarmen, og dermed måtte lagene gå til pause noe før tiden. Da lagene kom tilbake på isen fullførte man første periode, og startet andre umiddelbart. Det virket som om gutta hadde fått ny energi i pausen, og det tok bare 2.22 av perioden før vi hadde snudd kampen til 2-1. Først scoret Kyle Bonis, og deretter satte Petter Kristiansen sin første puck for kvelden. Like før halvspilt kamp satte Anders Bastiansen selv straffen han fikk tildelt i mål, og drøye minuttet senere scoret Petter sitt andre mål for kvelden. Gjestenes Tommy Kristiansen reduserte på styring til 4-2, men i ett av mange power play økte Mats Frøshaug til 5-2 før Garreth Thompson fastsatte sluttresultatet til 6-2. Skuddstatistikken viste 30-31, så det var med andre ord en effektiv kveld for våre menn.

 

3V5A0155

 

 

– SYNES GUTTA RESPONDERTE BRA

Etter en litt slitsom reise til Danmark hvor laget spilte to treningskamper i helgen, hadde Scott gitt spillerne to dager fri fra istrening.

3V5A0256

– Gutta fikk to dager fri, eller en reisedag og en fridag, men i hvert fall to dager fri fra istrening etter en litt slitsom reise, noe som ikke er helt ideelt med tanke på kamp i dag. Jeg tror det var grunnen til at vi ikke spilte så bra i første periode. Men andre perioden var en av våre bedre i løpet av de kampene vi har spilt. Jeg ser klar fremgang når det gjelder ny taktikk, og jeg synes gutta responderte bra etter en litt treg start, sier hovedtrener Scott Hillman etter kampslutt.

Det ble utdelt mange utvisningsminutter i kveldens kamp, totalt 20 minutter til oss, og 30 minutter til gjestene. Men Scott er ikke bekymret.

– Hvis man går 6-7 år tilbake hvor man begynte å fokusere på hekting i alle ligaer. Det var “arm etter arm” i været, men spillerne må utvikle seg og følge med når det kommer endringer. Dommerne kommer ikke til å endre seg, men hvis det er dette som er fokus nå, så må vi som spillere endre oss. Det er frustrerende for spillerne og fansen, og jeg er sikker på at det er litt frustrerende for dommerne også. Men vi må som sagt utvikle oss sammen, for spillet utvikler seg, og vi må tilpasse oss den utviklingen.

 

3V5A0109

Unggutten Max Krogdahl lot seg ikke pille på nesa av Tommy Kristiansen.

 

– KLARE FOR EN NY SESONG

Lørdag er det endelig klart for sesongåpning mot Ringerike, et lag som debuterer i GET-ligaen etter at de rykket opp fra 1. divisjon. Scott er for sin del ikke bekymret for at spillerne skal undervurdere lørdagens motstander.

– Jeg tror ikke det vil være et problem. Vi er et “nytt lag” med nye spillere og ny trener, og nå har vi trent en hel måned med tanke på denne kampen så jeg føler meg trygg på at vi som lag er klare. Vi er klare for en ny sesong, og gleder oss til lørdag!

Så laget er klart – og nå gjenstår det å se om våre tilhengere er klare! Vi håper at mange er like spente som oss på hva vi kan vente oss fra årets lag, og tror at kveldens generalprøve kan være et hint om hva vi har i vente.

 

HUSK Å LASTE NED FRISK APP’EN!

 

Mikkel Seiergren Christiansen

Mikkel Seiergren Christiansen har vist solide takter i oppkjøringen, og vil bli spennende å følge denne sesongen

Kommentarer

kommentarer