3V5A2276v1

07 okt VANT KRIGEN MOT OILERS

ASKERHALLEN: Det virket som gjestene fra Stavanger hadde mye frustrasjon som skulle ut i dag, for det som ble vist i første periode var verken severdig – eller pent. Men gutta våre lot seg ikke pille på nesa, tok igjen, og vant til slutt kampen på straffer! Igjen var det Cato Cocozza som satte inn målet i ordinær tid, og selv sier han at “han bare gjør jobben sin” etter å ha scoret i sin andre kamp på rad. Forklaringen? Høstferie!

– Ja, det hjelper å høstferie fra NTG-U. Det er vel det som har gjort det – har fått litt overskudd, smiler målscorer Cocozza etter kampslutt. Når det gjelder dansen, så blir det neppe i kveld.

– Det blir nok ikke dans på Baracoa i kveld, nei. Vi er toppidrettsutøvere som tar dette seriøst, så det blir vel lørdags-taco i sofaen hjemme, smiler Cato.

3V5A2374v1

Cato scorer etter pass fra Alex Wall og Petter Kristiansen

 

SE FLERE BILDER FRA KVELDENS SEIER HER

 

– SPILTE BRA FORSVARSSPILL I DAG

En av heltene i kveld var vår sisteskanse, Nicklas Dahlberg, som holdt tett med unntak av et power play mål. Selv om han er selvkritisk og mener han kunne tatt målet, så er Nicklas fornøyd med seier og skryter av medspillerne sine.

– Jeg gjør en feil på målet og ser på feil side av han. Men i dag spilte vi bra forsvarsspill, og de fleste av skuddene kom utenfra hvor backene var der og slo bort returene. Så det var stabilt.

Nicklas Dahlberg

Nicklas Dahlberg – dagens bestemann

 

Du hadde noen bra inngripen i andre periode?

– Jo, det var noen sidelengs forflytninger som var bra – men noen redninger er det jo forventet at man skal gjøre, smiler Nicklas, som fikk bestemannsprisen av kampsponsoer XL Bygg Asker.

Etter seier både borte i DNB Arena og hjemme i Askerhallen, så viser vel laget at vi er å regne med denne sesongen?

– Absolutt, men det er viktig at vi ikke svever i vei her. Det har vært noen ekstremt tette kamper i serien, så det gjelder å være fokusert.

Nicklas og landsmannen Oskar Nilsson har en egen “greie” seg i mellom, men i dag får ikke Nicklas seg til å klage på Oskar.

– Vanskelig å klage på han i dag. Han hadde noen bra dekninger mot slutten der som er takknemlig for, men hva han gjorde i forlegningen er jeg ikke så sikker på, sier Nicklas om landsmann Nilsson.

Han så rett og slett ut til å være skikkelig sliten?

– Ja, men det er ingen unnskyldning, avslutter Nicklas med et smil.

3V5A2295v1

Det gikk hett for seg på isen i første periode

 

– EN KJEMPEPRESTASJON

Med en hel rekke på tribunen med skader var Marius Bjerke – og Sune Bergman – godt fornøyde med resultatet. For fra tribunen minnet det mer om en krig enn en hockeykamp til tider i første periode.

– Det gjorde det fra boksen også, sier Marius om kampens første periode, hvor blant annet Oilers spiller nummer 2, Spencer Humphries, måtte gå i garderoben etter å ha slått løs på vår kaptein, Anders Bastiansen. Se episoden på TV2.

– De startet veldig hardt, men ser du på minuttene så gikk det vel i vår favør. Vi har jo en hel rekke ute med skader, og fikk noen av de som skal spille Power Play utvist, så det ble mye spilletid på flere. Vi spilte på tre rekker, og det er en kjempeprestasjon å vinne denne kampen!

Sterkt å score tre av fire på straffer!

– Veldig bra uttelling på straffene, og unge Granholm er jo sikker som banken igjen, smiler Marius.

 

SE STRAFFENE PÅ TV2 HER

 

3V5A2393v1

 

Et lys i tunnelen var å se Henrik Ødegaard med “småsko” i garderoben, men selv tror han ikke at han er på is før om to uker.

– Henrik er jo den type spiller som vi trenger når det blir sånn som det blir i første periode. Så vi ser frem til å ha han tilbake.

Vi har en tradisjon denne sesongen hvor vi har terningkast som trenernes dom på kampen, og i dag er både Sune og Marius enige om dagens terningkast.

Terningkast5– I dag er det vilje og hardt arbeid som gjorde at vi vant. Og jeg synes vi vant fortjent i dag – en kjempeprestasjon av hele laget! Terningkast 5!

Så fortsatt litt å gå på?

– Ja, men da må vi få inn de skadede spillerne, avslutter Bjerke, som sammen med laget får en liten kamp-pause før de setter kursen for Kongsvinger til torsdag.

Og takk til alle 1749 som hadde funnet veien til Askerhallen på en lørdag ettermiddag!

 

KVELDENS SCORINGER

1. periode
Ingen mål
2. periode
1-0  62 C. Cocozza – Assist: 14 P. Wall26 P. Kristiansen Tid 14:55
3. periode
1-1 PP1 89 T. Romano – Assist: 36 L. Kokkala28 K. Forsberg Tid 11:41
Straffer
16 T. Foster  GWG

Kommentarer

kommentarer