02 okt VANT PÅ EN LITT DÅRLIG DAG

Det var vi som kom best i gang i Stjernehallen tirsdag kveld, men også hjemmelaget kom til farlige sjanser tidlig i kampen. Etter 7.24 er det Hampus Gustafsson som kommer på et farlig raid sammen med Pontus Lindblad og Anders Pedersen, og denne gangen setter mannen med gullhjelmen pucken i nettet bak Ole Morten Furseth. Gustafsson scoret med det sitt åttende mål for sesongen, og har vært Stjernens klart farligste spiller etter at han kom fra Storhamar foran denne sesongen.

Shawn Szydlowski

Shawn Szydlowski scoret i sin andre kamp på rad.

Vi fortsetter å produsere sjanser. Frøshaug setter opp Thompson som avslutter midt på keeper – og minuttet senere er det Granholm som kommer til avslutning, men uten at han greier å overliste Tommy Johansen i Stjernen-målet. Også Kyle Bonis kommer til en kjempesjanse, men det vil seg ikke for våre. Med rundt 5 minutter igjen av perioden er det klart for periodens første utvisning. Den går til Stjernen, men etter droppen snapper Stjernen-spilleren pucken og McMonagle blir tvunget til å ta en utvisning for hooking. Ikke veldig fornøyd med power playet vårt i det tilfellet! I spill 4 mot 4 kommer Stjernen til en farlig sjanse, men Christian Kåsastul får tak i pucken og setter opp Szydlowski som kontrer og setter pucken i mål. Lekkert Szyd!

Garreth Thompson pådrar seg en noe unødvendig utvisning i offensiv sone, og det påfølgende overtallet utnytter hjemmelaget til å ta føringen i kampen. En slurvete klarering fra vår del gjør at Albind Lindgren får banke pucken i mål fra like utenfor droppesirkelen, og dermed må vi gå til første pause med en 2-1 ledelse til hjemmelaget. Skuddstatistikken viste 10-11.

HÅPLØSE UTVISNINGER

I andre periode så vi tegn på at vi fortsatt ikke helt er 100% sikre på det nye systemet, og heller ikke pasningsspillet var helt patent. Det blir litt for “pent” for vår del, og gutta kunne med fordel gått mer rett på mål. Bonis kommer til en bra avslutning uten å lykkes, og Stjernen rydder greit opp i egen sone. Vi setter opp et bra trykk på Stjernen og har en bra periode – men så er Kåsastul uheldig og pådrar seg en 2-minuters utvisning for “delay of game”.  Furseth får vist seg frem og redder en bra Stjernen-sjanse, og gutta spiller et bra boxplay som gjør at Stjernen ikke kommer til mange farlige avslutninger.

I angrepet som følger setter Szyd opp Kyle Bonis som får avsluttet fra kort hold, men Stjernen-keeper redder. Stjernen spiller en tett boks, og er flinke til å komme i våre pasningslinjer. Det er svakt forsvarsspill fra vår side, med svake klareringer og pasningsspill, og vi kan takke Furseth for at det ikke kommer flere mål til hjemmelaget. Igjen pådrar vi oss en totalt unødvendig utvisning – tripping bak motstanders mål – noe som absolutt må unngås, men som vi setter på kontoen for uheldig hendelse. Igjen utnytter Stjernen overtallet til å score – og igjen er det Albind Lindgren som er sistemann på pucken.

Men om Basse var “syndebukk” på 3-1 målet, så gjør han det godt igjen drøye halvminuttet senere. Han kjemper til seg pucken bak Stjernens mål, og setter opp Patrick Bovim som kommer alene i slottet og banker inn reduseringsmålet! Vi holder trykket oppe i Stjernens sone i slutten av midtperioden, og er farlige frempå i sluttsekundene. Det vil seg imidlertid ikke, og lagene går igjen til pause med ledelse til hjemmelaget. Skuddstatistikk 8-8.

SCENEN SATT

Dermed var scenen satt foran tredje periode. Vi måtte opp og score – og før to minutter er spilt får vi første sjanse i Power Play etter at Stjernen spiller pucken over vantet. Vi spiller et greit overtall, men greier ikke å finne veien til mål. Pasningsspillet utover i perioden er ikke bra nok, og Stjernen får komme relativt lett til i vår sone. Furseth viser igjen at vi har to gode keepere, og holder oss inne med sine redninger.

Endre Medby

Endre Medby

Men gutta ga ikke opp, og etter en fin dragning av Max Krogdahl finner Sebastian Johansen plutselig målet helt åpent, og setter pucken enkelt i mål. Stjernens keeper mener imidlertid at han blir kjørt på av Cato Cocozza – og etter å ha sett på video fra målkameraet sier dommeren “ikke mål”.

Førsterekka får mye spilletid i løpet av siste periode, men hjemmelaget spiller enkelt og demmer godt opp for våre forsøk. Men til slutt får vi betalt for jobbingen! Mats Frøshaug får pucken foran Stjernen-målet, og får kriget pucken inn! Dermed var det balanse i regnskapet med drøye seks minutter igjen å spille! Vi kjører over Stjernen i minuttet etter utligningen, og til slutt er det Endre Medby som finner veien forbi Tommy Johansen. Igjen er det etter pasning fra Mats Frøshaug – som etter vår mening gjør en kjempekamp i kveld!

I sluttminuttet tar Stjernen ut keeper, men ender i stedet opp med å ha seks mann på isen og må sende en mann i utvisningsboksen. Dermed ebber kampen ut, og vi kan notere oss for vår fjerde borteseier for sesongen! Bestemannsprisen går fortjent til Mats Frøshaug.

– UNDERVURDERTE IKKE STJERNEN

Etter kampslutt var Scott Hillman enig i at det ikke hadde vært noen bra forestilling fra vår side, men han synes gutta svarte godt for seg etter at det ene målet ble annulert.

– Det var ikke noen pen kamp, og vi må slutte å ta utvisninger i offensiv sone, sier Scott om de to utvisningene som førte til baklengsmål. På spørsmålet om laget undervurderte Stjernen, var han klokkeklar.

– Nei, på ingen måte. Det er et godt lag vi møter, et lag som vant tre kamper på rad før de tapte stort i den forrige mot Vålerengen. Vi gjorde noe store feil, og ofte er det laget som gjør feil i hockey som blir straffet. Men vi må bare fortsette å lære, og jobbe videre med det vi har begynt på. Vi har fokusert mye på hvordan vi skal reagere på situasjoner som den vi hadde i dag hvor målet blir annulert, og jeg synes gutta virkelig svarte godt for seg med to mål i løpet av under to minutter.

Kampene kommer tett om dagen. Allerede torsdag er det ny hjemmekamp mot Lillehammer, og bare tre dager senere er det duket for borteoppgjør på Hønefoss hvor vi skal revansjere oss mot Ringerike. Er det en fordel eller en ulempe for oss at kampene kommer så tett som de gjør?

– Jeg tror det er bra for oss. Gutta har vunnet fire kamper på rad nå, og er ivrige etter å få spille kamper, avslutter Scott, før han setter kursen hjem mot Asker.

800x420rimeligebilletter

FRØSHAUG BESTEMANN I KVELD

Etter både mål og assist ble Mats Frøshaug kåret til vår bestemann i kveld, og selv synes han det har gått relativt greit etter en noe kinkig start på sesongen. Men han var ikke helt fornøyd med laginnsatsen i dag.

Mats Frøshaug

– Vi gjorde det vanskelig for oss, og Stjernen jobbet til tider smartere enn oss. Vi ble løpende imellom, litt sånn som vi gjorde i de første kampene denne sesongen. Det er ikke det at vi ikke jobber hardt ute på isen, men vi jobber feil og unødvendig, sier Mats. Men han var veldig fornøyd med at det ble tre poeng, og spesielt etter at vi fikk kalddusjen med annulert mål.

– Det viser moral i laget, og selv om vi ikke gjorde en 100% kamp så greide vi å finne frem de nødvendige kreftene på slutten og score to mål.

Selv synes han at kjemien med rekkekameratene bare blir bedre og bedre.

– Det fungerer bra med Thompson og Medby, og kjemien oss i mellom blir bare bedre og bedre. Det har gått all right for min del, men jeg er jo en av dem som skal produsere. Så de siste kampene føler jeg at jeg har bidratt mer enn i de første kampene.

Vi håper og tror at det vil komme mer fra Frøshaug og rekkekameratene hans, og med tre viktige poeng med hjem til Asker og tredjeplass på tabellen er det kanskje håp om at Askerhallen kan fylles på torsdag – tross høstferie?