19 sep VANT PÅ EN LITT DÅRLIG DAG

Vi visste på forhånd at det måtte hardt arbeid til for å ta med alle poengene hjem fra Manglerud, men etter at vertene ble nedsablet 1-8 mot Stavanger Oilers var det håp om en litt enklere oppgave enn da vi tapte 4-2 i samme hall forrige sesong. Det skulle imidlertid bli alt annet enn enkelt! Det sørget et hardtarbeidende hjemmelag for, og kun masken til Nicklas Dahlberg var i veien for utligningsmålet i sluttsekundene!

Det åpnet med en relativt jevn første periode, hvor vi kom til flest avslutninger på mål (skuddstatistikk 2-11), men MS var fryktelig nære å ta ledelsen. Pucken smalt heldigvis i metallet bak Nicklas Dahlberg, samtidig som vi var nære scoring i ett av våre to overtallsspill. Lagene kunne imidlertid gå til første pause på stillingen 0-0 etter en periode hvor det gode spillet ikke hadde vært spesielt fremtredende for noen av lagene.

 

Fredrik Lystad Jacobsen gjorde en god kamp i kveld. FOTO: HENNING EKELI

Fredrik Lystad Jacobsen gjorde en god kamp i kveld. FOTO: HENNING EKELI

 

TRE MÅL I MIDTPERIODEN

Det skulle gå nesten halvspilt kamp før det første målet kom. Petter Kristiansen fant Christian Kåsastul, og foran MS-målet sto Mikkel Christiansen og styrte pucken elegant forbi MS-keeper Eric Fröberg. Det tok imidlertid bare halvannet minutt før utligningen var et faktum, og det var Emil Frøshaug som assisterte Marcus Ekberg som fant åpningen til høyre for Dahlberg. Dermed var lagene like langt.

Hjemmelaget pådro seg nok en utvisning, og i overtallsspill kunne Anders Bastiansen lure inn pucken under keeper etter assist fra svenske-duoen Gustafsson og Björkung.

Det skulle ikke komme flere mål i midtperioden, og heller ikke i løpet av de siste 20 minuttene av kampen ble det flere scoringer. Nærmest kom Alex Lavoie som “bare” hadde å pirke pucken i mål etter å ha rundet keeper i midtperioden, men han var uheldig og traff ikke helt, og dermed måtte han se pucken seile forbi begge stengene og ut. Den kommer han nok til å drømme om i natt, tenker vi.

Nærme kom også MS i sluttsekundene etter at vi måtte spille med en mann mindre, og i tillegg hadde MS tatt ut keeper. Med seks utespillere mot våre fire kom MS til en svært så farlig avslutning, men pucken smeller i masken til Nicklas – og vi kunne senke skuldrene da “hese-Fredrik” ulte sekundet etter. Tre poeng var i boks, men uten at man var så fornøyd med så mye mer enn nettopp det.

 

Alex Lavoie kommer nok til å tenke på denne enorme sjansen en stund. FOTO: HENNING EKELI

Alex Lavoie kommer nok til å tenke på denne enorme sjansen en stund. FOTO: HENNING EKELI

 

– VISSTE DET VILLE BLI TØFT

Janna var fornøyd med tre poeng, men ikke spesielt fornøyd med spillet.

– Vi visste det ville bli tøft her, og vi vet hvordan lag Manglerud er. Dem jobber knallhardt og ligger på deg og gjør det guffent for deg når du er her på liten bane. Vi spilte en ganske lik kamp her i fjor hvor vi tapte 4-2, og vant i dag – på det jeg vil si er en dårlig dag. Det skal vi absolutt ta med oss og så må vi se videre mot Sparta i neste kamp.

Hva er det du mener vi gjør feil i dag?

– Det som skjer er at vi trekker vårt eget tempo litt ned. Vi frakter puck litt for mye en og en i stedet for å slippe den hurtig og bevege beina etter. Vi mister litt for mange pucker på linjene, spesielt i midtsonen som gjør at dem kommer på overganger mot oss. Når vi vet at det er sånn dem spiller så er det noe vi ikke skal være fornøyd med. Men det som er bra er at vi vet vi kan veldig mye bedre! Og når vi tar tre poeng så skal vi være brukbart fornøyde, sier Janna etter kampslutt.

Anders Bastiansen setter inn 1-2 målet. FOTO: FINN ERIKSEN

Anders Bastiansen setter inn 1-2 målet. FOTO: FINN ERIKSEN

 

LYSTAD JACOBSEN FIKK “THE HARD HAT” FOR INNSATSEN

I garderoben etter at tre poeng var pakket godt ned i bagen, møter vi Fredrik Lystad Jacobsen som var en av de fremtredende av våre ute på isen. Selv er han fornøyd med tre poeng, men heller ikke han er spesielt fornøyd med spillet.

– Jeg synes første periode var bra, men så gjør vi det vanskelig for oss selv i andre og tredje, oppsummerer “Lysse”, som endelig har fått være skadefri i sesongoppkjøringen – for første gang på mange sesonger!

– Føler meg pigg i beina, og deilig endelig å ha fått være med på sommertreningen for en gangs skyld – det trengte jeg, og det hjelper!

40fredriklystadjacobsen_48755934733_o– Vi er fornøyd med seks poeng på to kamper. Bra start med to kamper og to seire. Men i dag mister vi en del pucker på begge blå og blir med på en del “hawaii” i stedet for å stille opp og vente på dem, og kanskje få noen overganger. Men det er bra med tre poeng!

Vi så en del frekke dropper fra deg i dag, hvor du var veldig nære scoring rett fra dropp?

– Det var j***ig synd jeg ikke satte den. Det hadde vært dritgøy! Jeg så dem satte opp backen litt til høyre, og da var det bare å gå. Men jeg treffer keeper i masken, dessverre.

Søndag er det Sparta hjemme i Askerhallen, og det blir vel litt annerledes enn det vi så i dag?

– Ja, det blir en annen match, for de spiller en annen type hockey. Her er det litt “hawaii” med litt flying, og det er synd at vi blir med på det spillet. På søndag må vi tilbake til vårt spill og gå mer på skøyter. Få flere skudd på mål og mer trafikk foran deres mål, konkluderer Lysse.

– Vi må være opp mot 100% i hver eneste kamp – og søndag er vi tilbake der, avslutter spilleren som fikk “The Hard Hat” fra Nicklas Dahlberg for innsatsen i kveld.

Mikkel Christiansen scoret sitt første for sesongen i GET. FOTO: HENNING EKELI

Mikkel Christiansen scoret sitt første for sesongen i GET. FOTO: HENNING EKELI

 

Søndag kommer Sparta på besøk i Askerhallen, et Sparta-lag som måtte se seg slått 1-0 hjemme i Sparta Amfi av Vålerengen i kveld. Vi håper mange tar turen og gir sin støtte fra tribunen til våre gutter – det mener vi de fortjener!

 

Kommentarer

kommentarer