14 feb – VELDIG DEILIG!

ASKERHALLEN: Hvilket mål i rekken det var for Torstein Nordrum hadde han ikke helt oversikten over, og det han tenkte mest på etter seieren på straffer mot Vålerengen i kveld var at taps-rekken var brutt – og at det ble seier mot nettopp Vålerengen.

3V5A2137

Det ble jubel da Torstein satte sin sjette for sesongen

“Tror det var sjette målet. Ikke helt sikker”, smiler målscorer Torstein Nordrum, men vi kan bekrefte at det var hans sjette for sesongen. Selv så han ikke at pucken gikk inn, men registrerte at rekkekameratene jublet før han skjønte at det var scoring.

“Jeg så ikke først at den gikk inn, og overlot feiringen til de andre”, sier Torstein, som selv om han ikke har spilt så mye på rekke med Basse og Lysse, så tror han at dette er hans tredje mål sammen med de to.

“Det var veldig deilig å snu de tre tapene med en ny seier. Føler at vi er i flytsoner, og nå må vi fortsette med den vi er i nå fremover.”

 

GJESTENE SCORET FØRST – MEN VI SLO TILBAKE

Til tross for at vi hadde et lite spillemessig overtak i første periode, så var det gjestene fra hovedstaden som tok føringen i kampen med en sen scoring i perioden. Vi hadde flere gode sjanser, men Søberg lot seg ikke overliste. Det skulle imidlertid gå bare drøyt to minutter av midtperioden før utligningen var et faktum, og det var Nicolay Andresen som scoret etter at Jonas Berglund gjorde en manns jobb foran nevnte Søberg. Assist var ved Vinny Saponari og Endre Medby. Vi fortsatte med godt spill, og kun et par skjønnhetsfeil i form av utvisninger ødela helhetsinntrykket i den andre perioden. Før klokka rundet 37 minutter satt altså Nordrums sjette scoring for sesongen. Etter å ha blitt assistert av Anders Bastiansen og Fredrik Lystad Jacobsen, kunne vi gå til andre pause med ledelse 2-1. Skuddstatistikken vant vi også denne perioden, og totalt viste den 24-11 etter to perioder.

 

3V5A2055

 

Siste periode var kun drøye minuttet gammelt da Vålerengen vant pucken bak Nicklas Dahlberg, og litt for enkelt kunne Mathias Trygg få spasere inn foran målet og plassere pucken forbi Nicklas. Dermed sto det 2-2, og det ble en spennende og underholdende kamp i siste periode hvor begge lag hadde sjanser til å avgjøre kampen. Men det ble ikke flere mål, og selv om vi fikk spille med en mann mer i store deler av sudden greide vi heller ikke her å overliste Søberg.

AVGJORDE PÅ STRAFFER

Dermed gikk kampen til straffer, og det kan vi vel alle være enige om er relativt “bingo” hvem som vinner. Men etter å ha tapt flere oppgjør på straffer denne sesongen var det vår tur denne gangen til å dra det lengste strået. For vi har Nicklas Dahlberg – og vi har Vinny Saponari! Med en elegant finte dro Vinny Søberg til siden og satte pucken pent i mål på backhand – og når Nicklas er i storslag lar han seg ikke overliste. Dermed ble det seier og to poeng, og vi har heng på lagene over oss på tabellen slik at topp 4 er innen rekkevidde.

 

3V5A1990

Unggutten Christian Kåsastul gjorde en solid innsats i kveld og ble kåret til vår bestemann.

KÅSASTUL BESTEMANN

Igjen ble det en av backene våre som ble kåret til vår bestemann, og etter to herlige “brikker” av noen taklinger var det unggutten Christian Kåsastul (19) som kunne hente bestemannsprisen.

3V5A2211v2

Christian Kåsastul

“Det finnes ikke noe som er bedre enn å slå Vålerenga – og det var skikkelig deilig å få til noen skikkelige taklinger i dag. Har savnet det litt – så det var digg å få de til i dag”, smiler Kåsa etter kampen, og vi tror det ble satt stor pris på av de fremmøtte Frisk-tilhengerne på tribunen! Og selv om det var TV-kamp, så var det 1394 fremmøtte på tribunen i dag, noe som er like over gjennomsnittet denne sesongen (1388).

“Jeg synes vi gjør en bra kamp, og så får vi satse på at det kommer flere mål i kampene fremover.”

Det er et tøft program for laget fremover – har vi ork til dette da?

“Ja, det har vi”, sier en overbevisende Kåsastul. “Det er en veldig god atmosfære i garderoben om dagen, så jeg tror dette blir bra!”

 

FORNØYD BJERKE

Selv om det ikke ble seier i ordinær tid, var det en fornøyd Marius Bjerke som vi møtte i garderoben etter kamp.

“Det er bra å se at vi vinner etter en litt traust periode før landslagspausen, og at vi kan vinne på straffer. Jeg synes vi spilte en bra kamp, og det ble en individuell feil i offensiv sone som førte til det første målet. Vi snakket om det i pausen og fikk luket bort en del ting, og andre periode synes jeg vi kjører over dem. Da kjører vi hardt i kropp på dem, og Kåsastul fikk inn et par gode taklinger, og dette er måten vi må spille på mot dem. Det blir nesten litt sluttspillhockey, og det er bra å forberede oss på nå frem mot sluttspillet”, sier Marius Bjerke, som håper at laget nå kan holde formen oppe i ukene – og månedene – som kommer.

 

LØRENSKOG TORSDAG – STORHAMAR SØNDAG

Våre to neste motstandere spilte mot hverandre i kveld, og det var bortelaget Lørenskog som kunne dra hjem med alle poengene etter 2-3 i  CC Arena på Hamar. Det blir tøffe oppgaver som venter gutta, men nå er det opp til gutta å klare topp fire som er målet! Tilbake i dag var Jimmy Andersson etter skade, men det kan se ut til at det fortsatt drøyer før vi har Ryan Hayes tilbake i kamp. Enn så lenge nøyer vår toppscorer seg med å trene på is sammen med laget, men håper at retur ikke er alt for langt unna!

Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen, og stoler på at Kåsa har rett i at “dette blir bra”!

 

3V5A2175v2

Godt å ha rutinerte Jimmy Andersson tilbake i forsvaret.

Kommentarer

kommentarer