09 mar – VELDIG FORNØYD

ASKERHALLEN: Etter 4-1 seier både i dagens kamp, og i kvartfinaleserien totalt mot Stavanger Oilers, så var dommen fra Marius Bjerke følgende:

– Veldig fornøyd!

Kampene mot Stavanger har kanskje ikke blitt så tøffe som vi fryktet på forhånd?

– Nei, det ble de ikke. Forskjellen på lagene er at vi har gjort mål, og power play/boxplay har vært avgjørende. Vi sleit litt de første par kampene, men fikk justert det etter hvert. Power play´et vårt har vært veldig bra. Og i dag rir vi av mange utvisningsminutter på en veldig bra måte.

– Det er mange som har stått frem med oppofrende spill av gutta våre gjennom hele serien, og de har stått bra mot en fysisk serie. Det har vel dabbet av litt etter hvert, og de så kanskje litt slitne ut i dag, sier Marius.

Vi har fire rekker som alle kan produsere offensivt, og viser det igjen i dag.

– Ja, det var vel noe som jeg synes vi så også i fjorårets finaleserie hvor jeg synes at våre norske spillere var bedre enn deres, mens de hadde noen utenlandske som produserte. I år synes jeg vi har vært bedre enn dem, og at det er det riktige laget som går videre.

Endre Medby jubler for 1-0 scoringen

Endre Medby jubler for 1-0 scoringen

 

– DET BESTE LAGET

At det er det beste laget som vant, er også Endre Medby enig i. Og kveldens første målscorer er også veldig fornøyd med at vi fikk revansje for tapet i finaleserien i fjor.

– Det var digg å få revansje for i fjor. Og det var det beste laget som vant. Vi kan ikke forvente å vinne fire kamper, men 4-1 i kamper er bra levert.

Litt rotete kamp med mange utvisninger?

– Ja, i andre periode var det mange utvisninger, og noen av dem var vel av det litt billige slaget.

Da andre periode bare var snaue to minutter gammel, var det hjemvendte Vinny Saponari som økte til 2-0 for oss – en lekker scoring som Vinny prikker inn over skulderen på Holm. Og både Endre og Vinny scoret i 5 mot 5. Oilers pådro seg så en utvisning ved lagets kaptein, Kristian Forsberg, som nok en gang var av det unødvendige slaget. Og i Power Playet som fulgte kom Cato Cocozza – som planlagt før kampen – alene mot Henrik Holm etter en utsøkt pasning fra Alex Wall, og finter elegant ut Oilers-keeperen og setter inn 3-0 til øredøvende jubel fra over 2.000 fremmøtte tilskuere.

_MG_1450

En solid kamp igjen av Nicklas Dahlberg, og Nicolay Andresen rydder opp!

 

– Jeg hadde sagt det til Peter (keeper-treneren) før kampen at kom jeg alene med keeper så skulle jeg sette den, smiler Cato, vår egen Pavel Datsyuk, i følge Viktor Granholm.

– Litt flaks, men det er bra å ha en plan – og så følge den når det skjer det man har planlagt.

Etter 3-0 målet raste utvisningene på, og det ble knapt spilt fem mot fem resten av perioden. Våre helter fikset både 3 mot 5, og 4 mot 5, og bak sto Nicklas Dahlberg som en solid mur murt opp av Skaaret! Men siste periode var ikke minuttet gammel da Oilers endelig skulle finne veien forbi vår sisteskanse. Vi misser markeringen på Salsten, som elegant kan styre pucken opp i nettet forbi Dahlberg. Men det ble liksom ikke noen nerve i kampen, for gutta hadde for god kontroll til det. Og da Oilers pådrar seg to utvisninger på rad, er det Alex Wall som kan sette inn 4-1, og den endelige spikeren i kassen. For etter det var kampen avgjort, og vi kan gratulere oss selv med plass i årets semi-finaler!

 

– FORVENTET AT DET SKULLE BLI MER FYSISK

Også vår back-kjempe, Henrik Ødegaard hadde trodd at det skulle bli litt mer fysisk enn det ble.

– Ja, det ble ikke så fysisk som jeg vel hadde trodd. Men vi spiller bra i dag, og Nicklas står jo helt suverent.

Og hvem var det som bød opp til dans?

– Han veltet jo målet over Dahlberg som de var ute etter de to siste perioden og det kan vi jo ikke la dem gjøre!

Du smeller på?

– Ja, jeg prøver jo det – det er jo litt av jobben min.

Henrik Ødegaard gir klar beskjed til Cornet at usportslig oppførsel tolereres ikke!

Henrik Ødegaard gir klar beskjed til Cornet at usportslig oppførsel tolereres ikke!

Hvem håper du på i semin?

– Vi er jo i den posisjonen at vi ikke kan velge, så vi får ta det som kommer. Men vi har som mål å gå hele veien i år, for vi gikk til finalen i fjor og har tenkt å gjøre det samme i år.

Storhamars trener var å så på i dag – greit at det blir dem?

– Ja, det kan godt hende at det blir dem. De har jo et godt lag. Men skal vi gå hele veien så må vi slå alle lagene, slår Henrik fast.

Cato Cocozza mener at Storhamar nok tenker seg om to ganger før de velger oss.

– Det blir tøft for dem hvis de velger oss – vi er i slag, sier Cato bestemt, og ønsker også å rose publikummet som møtte frem i dag.

– Mye lettere å spille foran så mange på tribunen – vår sjettemann! Det er bra stemning her i dag, og vi blir løfta frem ute på isen! Veldig bra!

 

TERNINGKAST FEM

Terningkast5Til slutt triller vi terning over kvartfinaleserien, som altså endte 4-1 i vår favør. Og assistenttrener Marius Bjerke mener at den fortjener terningkast fem. Det betyr at laget har enda mer å gå på innenfor semifinalene – og vi gjør ikke annet enn å glede oss! Så nå jekker vi noe fra vår sponsor Ringnes, og takker gutta for god underholdning så langt!

Kommentarer

kommentarer