14 mai VELKOMMEN HJEM FAYEN

Vi kan i dag meddele at vi har signert en 2+1 års kontrakt med Henrik Fayen Vestavik.

“Fayen” som er navnet han går under, har spilt i Frisk fra han var miniputt frem til forrige sesong hvor han fikk debutere og spille for Ringerike Panthers i GET-ligaen. Henrik, som nettopp har fylt 19 år, er et stort talent og var i høst nominert til prisen for “Årets Rookie”. I Panthers ble det 21 kamper i GET og tre i nedrykksspillet.

 

I SØKELYSET HOS FLERE KLUBBER

Etter en oppløftende sesong var Henrik en spiller flere klubber hadde i søkelyset. Vi er derfor veldig tilfreds med at han velger å komme hjem igjen, hvor han gjenforenes med keepertrener Peter Josephson.

– Vi er glade for at “Fayen” har kommet hjem igjen og valgt å skrive en 3-års kontrakt med oss. Han er en ekte Frisk gutt som vi forventer oss mye av i årene som kommer, sier Nicolay Sørensen i Sportskomiteen.

En som kjenner Fayen godt er vår keeperlegende Vidar Wold.

– Vi får tilbake en moderne målvakt, som konkurrerer både på kamp og trening. Han har tatt store steg under Peter Josephson de siste tre årene på NTG og vi ser frem til å videreutvikle hans potensial. Vi håper han kan være med å konkurrere og pushe Dahlberg, så vi får en god konkurransesituasjon i laget, sier Vidar Wold.

 

– VELDIG GODT Å VÆRE TILBAKE IGJEN

Selv er Fayen fornøyd med å være tilbake i gamleklubben.

– Det er veldig godt å være tilbake igjen. Det er jo her jeg har vokst opp og spilt, og jeg har alltid drømt om å få spille for Frisk i Askerhallen som senior, sier 19-åringen.

Henrik Fayen Vestavik i Ringerike-drakt. Foto: Finn Eriksen

Henrik Fayen Vestavik i Ringerike-drakt.
Foto: Finn Eriksen

Hvordan var sesongen hos Ringerike?

– Ringerike var veldig bra. Det er en veldig bra klubb med mange unge spillere som de satser på. Gutta jobber hardt, og det er en veldig bra utviklingsarena. Alt er på stell der, og jeg var heldig som fikk en sesong i GET-ligaen hvor jeg fikk spille med “de store gutta”, sier Henrik som endte opp med en redningsprosent på 88,1% på 21 kamper i årets GET-liga.

– Ja, selv om de også har keepertrener på Hønefoss som kom innimellom, så var det veldig fint å ha Peter til å hjelpe til. Har blitt veldig godt kjent med han nå, så jeg ser frem til et videre samarbeid med Peter.

Regner med at du så finalekampene til Frisk?

– Jeg så hver eneste semi-finale og finale kamp, smiler Henrik.

– Det var dødskult å se på!

Og nå skal du utkonkurrere han som ble kåret til sluttspillets mest viktige spiller, Nicklas Dahlberg?

– Ja, må jo det. Er jo derfor jeg har kommet hit, for nettopp å konkurrere med Norges beste keeper og vise at jeg har noe her å gjøre. Og så er det veldig kult å få spille på Norges beste lag!

Ser du for deg at det blir ny finale neste sesong?

– Ikke noen grunn til å sikte lavere – vi går for gull!

 
Vi ønsker “Fayen” velkommen hjem og gleder oss til å se han på is på sensommeren.

Kommentarer

kommentarer