16 okt – VIKTIG Å FÅ OGSÅ DISSE POENGENE

ASKERHALLEN Selv om gjestene tok ledelsen etter 4.49, så var det aldri tvil om hvilket lag som skulle ta med alle poengene i kveld. Vi pådro oss en noe unødvendig utvisning, og overtallet utnyttet Kongsvinger Knights – men fra da og ut kampen viste gutta at det var et topplag mot et bunnlag som møttes i kveld.

 

MANGE UTVISNINGER FOR KNIGHTS

For etterhvert hang Kongsvinger-spillerne rett og slett ikke med i svingene, og det ble mange utvisninger på gjestene. I spill 5 mot 3 var det lekkert pasningsspill før Fredrik Lystad Jacobsen banket inn utligningsmålet etter pass fra Ryan Hayes, og før første pause var det de samme herrer som byttet på rollene og ga oss en 2-1 ledelse. Mikkel Christiansen og Anders Bastiansen hadde også pass på hvert sitt mål. Skuddstatistikken i første periode viste 19-4 i vår favør, og det skulle fortsette i samme stil også i andre periode. Kongsvinger pådrar seg nok en 2-minutters utvisning, og denne gangen er det mannen med gullhjelm, Anders Bastiansen, som får et pent pass fra Ryan Hays i midtsonen, og banker pucken inn i krysset bak Kongsvingers keeper. Gutta fortsetter å rulle på utover perioden, og i spill fem mot fem er det igjen Anders Bastiansen som får stå relativt uhindret på bakre stolpe, og kontrollert setter inn 4-1 etter pasning fra Mathias Baar. Skuddstatistikken i andre periode viste 15-3, og Kongsvinger hadde fem utvisninger mot vår ene.

 

Kenneth Helgesson kom inn i tredje periode

Kenneth Helgesson kom inn i tredje periode

 

LITT MYE “PEN-SPILL”

I tredje periode ble det litt vel mye “pen-spill” fra guttas side, og vi måtte nøye oss med en lekker scoring fra Endre Medby som fra relativt kort hold banker pucken opp i nettaket. Og vår bestemann, Anders Bastiansen, innrømmer at det fort blir litt vel pent spill når man leder såpass komfortabelt, men sier samtidig at det er viktig at vi tar også disse poengene.

“Det er viktig å få også disse poengene – de teller like mye som de andre”, sier Anders, som mener det er tilfeldig at Kongsvinger fikk en tidlig ledelse.

“Vi hadde nok sjanser til å score også tidlig i første periode, men det var bra at vi kom tilbake så raskt som vi gjorde og ledet etter første periode.  Vi kan nok bli mer effektive og score flere mål, og kanskje drepe kampen litt tidligere. Men at vi ikke gjør så mange i tredje periode er nok ganske naturlig når vi leder som vi gjør, og vi vil kanskje score litt ekstra pene mål i stedet for å bare legge pucka på mål og krige etter”, sier Basse, som får skryt av assistenttrener Marius Bjerke.

 

3v5a4195

Ryan Hayes scorer utligningsmålet

 

– HAN LEVERER 100% HELE TIDEN

Anders Bastiansen fikk bestemannsprisen

Anders Bastiansen fikk bestemannsprisen

“Anders gjør igjen en suveren innsats. Han kommer på jobb hver dag og leverer 100% hele tiden, og er et veldig bra forbilde”, sier Marius om Basse. Samtidig må Marius berømme unggutta som også gjør en veldig bra jobb når de nå får sjansen. I dag hadde vi fem spillere på isen samtidig hvor eldstemann er født i 1996 (Marius Carho Hansen), mens Viktor Granholm, Marius Nesse og Christian Kåsastul er født i 1997 og Max Krogdahl er født i 1998. Og selv mot Kongsvingers førsterekke ga de ingenting ved dørene.

“Det er litt lett å glemme at de er så unge”, fortsetter Marius Bjerke, “men de gjør en solid innsats når de får istid.”

Men om kveldens motstandere hadde Bjerke ikke så mye positivt å si.

“Det er sjelden jeg har sett Kongsvinger så svake som de var i dag. Vi har jo slitt mot dem der oppe, men i kveld hadde de ikke mye å komme med. I dag gjør vi en bra kamp, og viser vel at det var topp mot bunn. Nå håper jeg bare gutta kan ta med seg det gode spillet også i de kommende kampene, for nå blir det tett med tøffe oppgjør i uka som kommer.”

 

Flere bilder fra kampen finnes her.

 

– HAR VÆRT DER SELV

3v5a4229

Espen og Petter Kristiansen

Heller ikke kaptein P var imponert over hva kveldens motstander hadde å komme med, og synes litt synd på lillebror Espen og laget som er i den situasjonen de er i per i dag.

“Jeg synes ikke det var mye de hadde å komme med i dag. Vi har jo vært der selv, så jeg vet jo hvordan det er. Det har vært tøft å møte dem der oppe, men i dag var det skuffende”, sier Petter Kristiansen, som også synes at vi burde scoret enda flere mål.

“Spesielt i første periode burde vi scoret enda flere mål og kanskje punktert kampen allerede da. Etterhvert skal vi kanskje gjøre det litt for pent, men det er jo bra at vi greier å score fem i dag.”

Om egen innsats sier Petter at han ikke var helt fornøyd i kveld, men at det i de siste kampene har gått bedre som vikar på backplass. Fredag var Henrik Ødegaard på is for første gang på flere uker, og hvis alt går etter planen så kan han kanskje være kampklar i løpet av en ukes tid. Selv sier Henrik at bruddet nå har begynt å gro, og at alt ser ut til å gå den riktige veien.

 

TETT KAMPPROGRAM

Den kommende uken er det en hektisk uke for våre helter, og allerede tirsdag møter de igjen Stjernen på bortebane. Deretter er det Vålerengen på Jordal på torsdag, før Lørenskog kommer til Askerhallen tre dager etter, altså neste søndag. Så nå gjelder det for gutta å få nok hvile og restituere seg foran de neste tøffe kampene.

 

 

Kommentarer

kommentarer