13 aug – VIKTIG Å HA EN PLAN B!

27 april i år kunne Anders Bastiansen sette signaturen sin på kontrakten som binder han til klubben de neste tre sesongene. Avtalen involverte også ansettelse hos vår hovedsponsor, Dressmann, og mandag denne uken var hans første dag hos sin nye arbeidsgiver. Vi treffer han på hans andre arbeidsplass, Askerhallen, etter en hard økt på isen sammen med sine nye lagkamerater.

Tekst og foto: Finn Eriksen

NERVØS FØRSTE DAG PÅ JOBB
Hvordan har de første dagene i din nye jobb vært, Anders?
– Jeg har blitt tatt i mot på en fantastisk måte hos Varner. Alle virker superhyggelige, men jeg må jo innrømme at jeg var litt nervøs før første dag på jobb, ler Anders.
_MG_6368
Anders Bastiansen setter signaturen på kontrakten
Men det er på ingen måte noen uskolert ishockeyspiller som Dressmann får på laget. For Anders greide å kombinere ishockey på toppnivå med utdannelse, og selv om han mener han kunne gjort en enda bedre jobb med leksene så gjennomførte han 3 års utdannelse på BI etter å ha fullført videregående på Asker.
Var det tøft å gjennomføre studiet?
– Jeg ble skadet det siste året, så det hjalp meg nok til å komme gjennom det på en grei måte. Men jeg husker det som en fin tid!
Men NTG gikk du aldri på?
AndersB– Nei, NTG ble ikke etablert før jeg skulle begynne i 2. klasse på videregående. Jeg valgte å fortsette på Asker, og på grunn av mye fravær på grunn av ishockeyen fikk jeg delt opp siste året i to år. Frisk spilte blant annet i Europa Cup, eller hva det nå ble kalt, og i tillegg spilte jeg på landslaget. Så det ble mye hockey. Men det var en fin tid, og jeg er veldig glad for at jeg har et miljø også utenfor ishockey. Har mange kompiser som ikke spiller, men selvsagt også mange fra ishockeymiljøet.

Hadde du tid til noe annet enn ishockey da du vokste opp?

– Ja, jeg har foreldre som støttet veldig opp, og kjørte meg til det jeg ville være med på. Jeg har spilt litt i korps – ikke veldig lenge, rett nok – og har spilt litt piano. Det synes jeg var morsomt, og skulle gjerne lært meg å spille. Men det ble mest fotball og ishockey, og jeg spilte vel fotball til jeg var rundt 14 år.

VIKTIG Å HA EN PLAN B

Hvorfor bestemte du deg for å ta utdannelse ved siden av et hektisk hockeyliv?
– Det er viktig å ha en «plan B», for man kan for eksempel bli skadet, og da gjelder det å ha noe å falle tilbake på. Men man behøver veiledning i ung alder, både fra trenere og andre spillere, og det er viktig å lytte til de som har gjort dette før, sier Anders bestemt. Det er et trangt nåløye man må gjennom for å kunne tjene nok penger på å spille hockey! Man ofrer tross alt ganske mye når man trener så mye som man gjør for å bli god i ishockey. Det er viktig å kunne koble av utenfor isen, og gjøre andre ting, sier Anders.
Etter videregående var unge Bastiansen i militæret i 6 måneder, og jobbet 6 måneder på Hovedgården før han startet på studiene på BI. Anders mener at idretten ser ut til å legge forholdene bedre til rette for elevene i dag, og sier at det satses veldig på samarbeide skole/ishockey i Sverige.

 

ØNSKET Å PRØVE NOE NYTT

_MG_6399

Anders Bastiansen

For nettopp til Sverige var det Anders satte kursen i 2004, et par år etter at han var med å ta Norgesmesterskapet med Frisk i 2002. Men hva var det som gjorde at han pakket bagen og dro til Sverige og Arboga, som da spilte i Allsvenskan?

– Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, og Ulf Weinstock som var Frisk trener i 2003/04 ble trener for Arboga og ga meg et tilbud som jeg syntes var interessant.

Så ble det noen få måneder i Almtuna før du ble plukket opp av SHL-laget Mora?
– Ja, det ble bare 3 måneder i Almtuna før Mora kjøpte meg, og der ble jeg i tre sesonger før jeg flyttet til Färjestad, hvor jeg spilte i 6 sesonger.

Fjorårssesongen ble avslutningen på utenlandsoppholdet til Anders «Basse» Bastiansen, og som kaptein for Graz99ers sto han for 15 mål og 13 assister før han til alle Frisk-fans store begeistring bestemte seg for å vende nesa hjemover til Asker.

Men svorsker du når du snakker med svenskene på laget?

– Nei, jeg har vel alltid prøvd å holde på språket, og har for eksempel alltid snakket norsk med sønnen min. Men når du drømmer og tenker på svensk, så skjønner en jo at en har plukket opp en del underveis, smiler Anders.
SPENNENDE LAG
Laget har nå vært på is en drøy uke, og som vanlig i begynnelsen av hver sesong så er beina vonde etter en hard isøkt. Men Anders sier at han har trent godt i sommer, og stiller godt forberedt til ny sesong for moderklubben.

Hva er førsteinntrykket av laget? Noe som er annerledes enn du er vant med fra Sverige?

– Veldig spennende lag på gang. Ikke blitt overrasket egentlig. Når man har spilt lagidrett nesten hele livet så er man vant til det som skjer på isen og i garderoben, så ikke så mye annerledes. Når det gjelder treningsmengde så er det ganske likt. Forskjellen er restitusjonen. Her trener vi senere på dagen enn vi gjorde i Sverige, men jeg venner vel meg til det etterhvert. Det er bra tempo på treningene, så nå får vi se hvordan det blir når nordamerikanerne kommer. Er flere unge spillere på treningene som gjør at det er kamp om plassene, så dette tror jeg absolutt kan bli bra.
Hvordan blir det å kombinere jobb i Dressmann og ishockey for Frisk?
– Jo det blir spennende. Jeg har trent godt i sommer og forberedt meg bra, så nå blir det veldig spennende med denne muligheten inn i det sivile arbeidslivet. Her føler jeg at hockeyen gir noe tilbake, og jeg er kjempefornøyd med den avtalen som Frisk har fått i stand med Varner. Jeg har som sagt bare jobbet der i noen få dager, men har blitt tatt i mot på en fantastisk måte der. Selv toppledelsen menger seg med de ansatte, så det virker veldig positivt!
Vi takker Anders for en hyggelig prat, og ønsker han hjertelig velkommen tilbake i klubben og lykke til med sesongen som kommer. Og ikke minst med hans nye jobb!

Kommentarer

kommentarer